Nordre Aker Budstikke

Selma fra Lyn:

– Jeg hentet masse inspirasjon som jeg tar med hjem

Bakre rad: Margaux Batt Legreid (Frigg), Selma Pettersen (Lyn), Iris Omarsdottir (Stabæk), Thea Sørbo (Lyn), Silja Rålm von Porat (Kolbotn), Justine Kvaleng Kielland (Stabæk), Torgeir Lind (NFF Oslo). Fremre rad: Emilie Libakken Østerås (Vålerenga), Hanna Rake Ellingsen (Øvrevoll Hosle), Christina Osnes Ringen (Lyn), Martine Dokken (Oppegård), Elise Lundblad (Stabæk), Thea Loennecken (Stabæk) Foto: NFF

Morgendagens fotballhelter samlet seg. – De mest lovende 15-åringene og 16-åringene, sier Håkon Grøttland, fagansvarlig i Norges Fotballforbund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2018 kl 22:11

OSLO: Den siste uken har Statoil Landsdelssamling blitt arrangert i Østfoldhallen, først med en samling for jentene og deretter guttene. Statoil Landsdelsamling er siste hinder før et eventuelt landslagsuttak for landets beste 15- og 16-åringer.

Mest lovende

- Vi har samlet de mest lovende 15-åringene og 16-åringene, altså spillere født i år 2002 og 2003. Det var hundre jenter og hundre gutter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit. Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i Norges Fotballforbund i pressemelding fra samme.

Fra pressemeldingen går det videre frem at modellen har tre hovedintensjoner. Den skal være en referanse- og stimuliarena for de beste spillere, en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal NFF finne spillere som er best egnet til å spille landskamper.

– For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland videre.

Bli enda mer motivert

- Her har vi samlet de beste 15- og 16-åringene i Norge, det er inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen.


Les mer om talentsamlingen på fotball.no.

Gledet seg

Christina Osnes Ringen, fra Lyn, forteller at hun hadde gledet seg lenge til Statoil Landsdelssamling.

– Jeg var på det i fjor også, så jeg visste litt hva jeg gikk til. Jeg ble kjent med andre gode fotballspillere på min alder. I tillegg til å få mye læring i hva som avgjør kamper, ettersom det var temaet for samlingen, og også hva som kreves for å bli en bedre fotballspiller. Dette er inspirasjon, men også motivasjon å ta med seg tilbake i klubbhverdagen, sier hun.

Inspirert

Selma Pettersen, også fra Lyn, forteller.

– Jeg hentet masse inspirasjon som jeg tar med hjem til hverdagen, i klubb og i egentrening. Samlingen gir meg ekstra motivasjon til å trene hardere og bedre. Jeg ble også kjent med mange andre gode fotballspillere fra hele landet. Det var veldig gøy, sier lyn-spilleren i pressemeldingen.


I tillegg til de to ovennevnte jentene fra Lyn, var også Thea Sørbo fra samme klubb med på landsdelssamlingen.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...