Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Jeg skjønner hva du mener, Mona Levin!»

Bilde fra sykkelveien langs Ring3 til venstre, søndag ettermiddag, og Grefsenveien og fortauet på høyre side mot Kjelsås skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

KOMMENTAR: Mens man fint kan gå i badesko på sykkelveien, så trengs det nesten truger på skoleveifortauet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2018 kl 20:51

Søndagsturen med bikkja ble planlagt fra Kjelsås, turveien ned langs Akerselva til Nydalen, og bort til Storo, for så å ta Grefsenveien opp igjen.

Det har kommet mer snø siste dagene. Vi får tåle det, tror jeg. I hvert fall hjelper det jo ikke så mye å sutre?

For to dager var Mona Levin klar i talen i Nettavisen, om brøyte-, måke- og børsteprioriteringen til kommunen.

– Sykkelstiene er renskrapet, mens gående går med livet i hendene. Vi burde marsjere mot Rådhuset med fakler. Vi burde gjøre opprør. Hvorfor gjør vi ikke opprør mot de idiotiske prioriteringene?

Ifølge Mona Levin - her kan du lese hele saken i Nettavisen.


LES OGSÅ: At ikke skoleveiene prioriteres, er for meg helt ufattelig!

Levin oppfordret også til å gå i sykkelveiene, noe jeg også gjorde i dag. Så klart vi kan det, men det er nok mer fristende å gå på sykkelveien langs Ring 3 fra Nydalen til Storo, som jeg gjorde søndag. For det er en helt egen sykkelvei, og ikke med bilveien grensende mot sykkelfeltet.

Og det er virkelig påfallende hvor snøfritt og fantastisk vårføre det er med en gang jeg på søndagsturen tar til høyre, bortover sykkelveien fra Nydalen mot Storo, langs Ring 3. Ikke et snøfnugg, null is. Det er måkt, kanskje til og med børstet, og antageligvis saltet nok til at snøen er helt fraværende. Og klart det er behagelig!

Så må det presiseres at denne sykkelveien langs Ring3, som står under prioriterte vintervedlikeholdte veier i Oslo kommune, er under Statens Vegvesens ansvar.

Innbydende, uten snø og is, sykkelveien langs Ring3, på vei mot Storo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Derimot, litt senere langs Grefsenveien, fra krysset Myrerskogveien og Kjelsåsveien mot Kjelsås skole, så er det slett ikke bra måkt. Det ser heller ikke ut til å være måkt på en stund. Snø, glatt, og veien oppleves smal. Og nei, det var heller ikke bedre langs fortauet på andre siden av veien.

Og nei igjen, dette handler heller ikke om at syklister ikke skal ha bra forhold også vinterstid på sykkelveiene. Jeg sykler mye selv, men gående vil også ha brøytede, børstede og trygge fortauer å gå på.

På kommunens egne nettsider står det også at det er avsatt millioner til å holde sykkelstiene med høy standard, året gjennom.

- I 2016 øremerket byrådet 20 millioner kroner til helårsdrift av sykkelveier. I 2017 økte dette budsjettet til 23 millioner kroner, og i 2018 øker det ytterligere med 6 millioner kroner. De økte bevilgningene innebærer at en stadig større del av sykkelveinettet holder høy standard året gjennom, heter det på kommunens hjemmesider.

Oslo Legevakt forteller om mange flere skader:


– Det har vært en hektisk start på 2018. Snø i marka og is i byen gir store utslag på skadestatistikken. Vi har rundet 1800 fotgjengere som har falt på vei og fortau hittil i år, og vi har bare kommet så vidt inn i februar, så dette er et høyt tall, sa avdelingsoverlege Knut Melhuus ved Oslo skadelegevakt til NRK.

Til Nordre Aker Budstikke har Bymiljøetaten uttalt følgende:

– Vi har siden vinteren startet fått inn 10.566 henvendelser gjennom BYMelding. Dette er alt fra klager til ønsker og henstillinger. I en vinter der det så langt er strødd med 22.000 tonn grus.

På spørsmål fra Nettavisen, i saken med Mona Levin, om hva Bymiljøetaten synes om at folk velger å eventuelt gå i sykkelfeltet, svarer Joachim Hjertum, seksjonsleder, følgende:

– Da går man i kjørebanen, så det må man være bevisst. Jeg synes det er viktig å si at prioriteringen av fine sykkelfelt ikke går på bekostning av fortauene for de er inkludert i den samme satsningen.


I tillegg:

Sko deg etter forholdene, gå forsiktig - og gi oss tilbakemelding hvis du har noe å utsette!

Så får vi satse på at det er planer om måking langs Grefsenveien, og på fortauet, i kveld eller i natt. Så det er trygt å gå der for skolebarna mandag morgen, på vei til Kjelsås skole. Hvis ikke håper jeg ikke barna velger som vi gjorde, vi valgte å gå i bilveien.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...