Nordre Aker Budstikke

Den delte byen:

– Jeg tror det er sunt å få et ordentlig innblikk i hverdagen til andre

Hallvard Barbogen har skrevet bok, med 17 samtaler med forskjellige folk rundt omkring i byen: Oslo under overflaten. Foto: Mathias Askeland

Han har skrevet ned mange samtaler med folk rundt omkring i byen. Samtale med blant annet bareieren, som drar til Maridalen for å stresse ned, med studenten som flyttet til Sagene, og med kebabsjappeeieren. Og så er det én ting som irriterer trikkesjåføren, med passasjerene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2018 kl 09:56

KJELSÅS: Hallvard Barbogen har vokst opp på Kjelsås, han er skribent og kommunikasjonsrådgiver. Nå har han også skrevet bok. En litt annerledes bok. En bok med 17 samtaler med forskjellige folk han har truffet, overalt i byen: Oslo under overflaten.

Oslo er et lappeteppe. Oslo er kontraster. Kontraster som preger hverdagen i Norges hovedstad - verdens minste storby.

Trikkesjåføren

Grefsen stasjon, 09.09: Jeg er veldig glad i å reise. Jeg skal til San Francisco snart, når jeg fyller 40, og prøve trikken der. Når jeg er i en by som har trikk må jeg alltid prøve trikken der...Siste trikk ned til byen i helgene, for eksempel, er alltid full fest. Det er mange trikkeførere som sier at de blir stressa og ikke liker det, og jeg skjønner dem godt...Jeg var litt stormannsgal i starten da jeg begynte å kjøre trikk - jeg skulle oppdra alle rundt meg i trafikken...Generelt er trikkepassasjerer i Oslo veldig godt oppdratt. Det er egentlig bare én ting som irriterer meg med passasjerer. Det er de som kommer løpende like før trikken skal gå...

Studenten

Jeg bor på Sagene. Dagen er basically våkne opp på Sagene, dra og trene eller noe sånt, dra på universitetet, lese litt, dra på et par møter, kanskje besøke venninna mi på Ås...Jeg kunne gjerne tenkt meg å bo i en enebolig ute på tuppen av Oslo vest, eller i Bærum. Jeg er ikke noe fan av bråket på Sagene. Det er deilig når det er litt rolig, og når det ikke like mye folk i nærheten. På Sagene har du hunder som står og bjeffer klokka to på natta, av en eller annen

Fotografen som har tatt bilde av omslaget og alle bildene i boka er også fra Kjelsås, Mathias Askeland, her sammen med forfatter Hallvard Barborgen. Foto: Mathias Askeland

– Sunt å se hverdagen til andre

Forfatteren forteller:

– Jeg skrev boka først og fremst fordi jeg er nysgjerrig på byen rundt meg. Jeg er født og oppvokst i Oslo, på Kjelsås, så jeg føler meg veldig hjemme her i byen. Etter at jeg hadde bodd noen år i utlandet, og skulle flytte tilbake til Oslo, fant jeg ut at jeg skulle "bli kjent" med byen igjen. Det er den personlige inngangen.

Han mener vi har godt av å få et innblikk i andres liv rundt omkring i Oslo:

– På et mer allment plan er Oslo en nokså delt by, der mange bor i sine egne bobler, og boka er et forsøk på å sprekke noen av de boblene. Jeg tror det er sunt for folk å få et ordentlig innblikk i hverdagen til andre mennesker rundt seg. I tillegg til at jeg prøver å fange opp spenningene mellom småby og storby i Oslo. Det er jo både en veldig stor og en veldig liten by, samtidig. Og så håper jeg bare at det er en fin bok å lese, både for de som er glad i, og de som ikke er så glad i Oslo.


LES OGSÅ: På tide med et hundehjørne!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...