ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Deler ut 20.000 kroner:

Jemimas klare oppfordring til deg som er ung og talentfull: – Søk nå!

Søk nå! oppfordrer juryleder Jemima García-Godos. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Er du ung, talentfull og trenger litt økonomisk støtte på veien – og en scene å vise deg fram på? Da er det på tide å søke på Nordre Aker Talentpris 2020 – søknadsfirsten er 1. november.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2020 kl 09:18

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: For femte år på rad skal Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg (NAMK) dele ut Nordre Aker talentpris.

Prisen på inntil 20.000 kroner skal gå til et ungt talent innen musikk, dans eller teater, som er bosatt i Nordre Aker og som er (eller har vært) elev ved en ungdomsskole eller videregående skole i 2020.

Utvikle eget talent

Juryleder Jemima García-Godos gleder seg til å se bydelens unge talenter. I fjor kom det inn hele 19 søknader, og prisen gikk til slutt til den da 19 år gamle bassisten og komponisten Kevin Olsen Vadsten som bor på Korsvoll.

Kevin Olsen Vadsten, student ved Norges musikkhøgskole, vant Nordre Aker talentpris i 2019. Foto: Privat

– Har du et talent du vil videreutvikle er det viktig at du søker. Du har muligheten til å utvikle deg, og det er en ikke ubetydelig pengesum i potten. Den kan for eksempel brukes på kurs og seminarer, eller utstyr. Og i tillegg gleder du nærmiljøet, sier García-Godos.

ANNONSE

Premien skal nemlig – så sant koronarestriksjonene tillater det – deles ut på NAMKs julekonsert i Nordberg kirke 29. november, og der vil vinneren også få mulighet til å opptre på scenen.

Oppfordrer til å søke igjen

– Mange har søkt disse årene, og er fortsatt i målgruppen. Bør de som har søkt tidligere, men ikke helt nådd opp søke igjen?

– Ja, absolutt! Her kan man vise progresjon fra tidligere, og i tillegg har vi en inspirasjonspris som en klapp på skulderen for å vise at de er på riktig vei.

Inspirasjonsprisene ble delt ut i 2018 og 2019, og er på 1000 kroner. I fjor gikk de til Kaja Roll-Hansen (13), Clara Marie Lien Sunde (15), Abdolah Ceesay (18) og Karl Jakob Sværk (17).

Åpner for å dele prisen

Det første året ble prisen delt mellom Gustav Rørmark og Guro Eliassen Kverndokk. Siden har det bare blitt kåret én hovedvinner hvert år. En endring i år er at juryen igjen åpner for å dele stipendet på 20.000 kroner på opptil to vinnere.

ANNONSE

Juryleder Jemima García-Godos. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– En utfordring for oss er at aldersspennet blant søkerne er stort; fra ungdomsskole- til videregåendealder. Nå har juryen mulighet til å dele prisen, for eksempel mellom en av de yngste og en av de eldre søkerne, sier García-Godos. Dermed kan sjansen for å vinne i år være større for de som søker, selv om jurylederen understreker at det fortatt kan bli bare én vinner, dersom det er en som utmerker seg spesielt.

I fjor ble talentprisen utvidet fra å gjelde bare musikk (instrumenter, sang og/eller komposisjon) og dans, til også å omfatte teater.

– Det var viktig for å fange opp en gruppe det ikke fokuseres like mye på, og som kan falle utenfor oppmerksomheten i mediene, for eksempel, sier García-Godos.

Hun understreker også at det innen musikk er åpent for alle sjangre, ikke bare klassisk musikk.

ANNONSE

– Vi har tidligere fått søknader fra ungdom som driver med rap og hip hop, pop og rock, og elektronisk musikk. Jeg er veldig imponert av dem som har søkt tidligere år, og innen musikk er det ikke bare utøvende musikere, men også de som komponerer selv.

Slik søker du

I kjent, ungdommelig stil har søknadene gjerne kommet inn i siste liten. Også i år er det foreløpig få søknader inne. Jurylederen oppfordrer bydelens ungdommer til å gjøre klar og sende inn søknadene sine allerede nå.

– Det er knapt to uker igjen til fristen. Send inn søknaden nå, og oppstår det problemer med innsendelse eller opplastninger, er det bare å ta kontakt med meg, slik at man får sendt inn innen fristen, sier García-Godos.

Søkerne må fylle ut et elektronisk søknadsskjema på namk.info, og dette må med i søknaden:

ANNONSE

  • Et søknadsbrev der søkeren forteller litt om sin musikk-, danse- eller teaterbakgrunn, planer for framtiden og hva prisen tenkes brukt til.
  • Det skal lastes opp inntil 3 video-/lydfiler eller lenker til slike (f.eks. enkle opptak med smarttelefon eller kamera opplastet på Dropbox, YouTube, Soundcloud el.).
  • Opptakene skal helst være video og vise både ferdighetsnivå og variasjon. Ved EDM-produksjon trengs ekstra vedlegg.

Søknadsskjemaet finner du her!

Vinnere av Nordre Akers Talentpris

  • 2016: Gustav Rørmark (fiolin) og Guro Eliassen Kverndokk (sang, jazz) - prisen ble delt mellom vinnerne
  • 2017: Margrét Ó. Erlendsdóttir (sang, musikalteater)
  • 2018: Ella Skorgan (dans)
  • 2019: Kevin Olsen Vadsten (bass, komposisjon)

Prisen deles ut av Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg (NAMK), og hovedpremien er 20.000 kroner. Støttes av Frivillighetsmidlene i Bydel Nordre Aker og Nordberg Lions Club.

Juryen besår av Jemima García-Godos, styremedlem NAMK (juryleder), Anne Ekenes, kunstnerisk leder i Panta Rei Danseteater, Ingeborg Anna Wergeland, dramapedagog og produsent i Den Kulturelle Skolesekken, Magnus Södeberg, bassist i Kringkastingsorkesteret, Hans Zeiner-Henriksen, førsteamanuensis i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og Karl Andreas Kjelstrup, redaktør for Nordre Aker Budstikke.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE