ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Til helgen:

Jentene kan spille seg til fotballhistorie

Jentene skal i ilden til helgen - reiser til Bergen, og får de med seg tre poeng hjem til Kringsjå, ja da skriver de historie. Foto: LYN FOTBALL

Skeid, Kjelsås og Korsvoll har landet sesongen, også Lyn-gutta, med braklanding etter at opprykket glapp, nettopp i siste kamp mot nabo Korsvoll. Men nå kan kanskje jentene reise kjerringa - allerede til helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 21:39

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Begge lagene fra Kringsjå, herrene i 3. divisjon og damene i 1. divisjon, har levert en strålende sesong. Uheldigvis gikk det ikke hele veien for herrene, hvor opprykket som nevnt glapp, og det ble med 2. plassen - Stabæk 2 rykket opp i 2. divisjon.

Til Bergen

To serierunder gjenstår for kvinnene, og til helgen kan Lyn allerede avgjøre serien.

Lynjentene tar turen til Åsane, kampen spilles søndag. Åsane ligger i skrivende stund på en sjette plass på tabellen. Dersom Lyn tar med seg alle tre poengene hjem, ligger de trygt foran andreplassen, og er klare for direkte opprykk til Toppserien, øverste serie for kvinnefotballen for første gang i kvinnefotballhistorien på Kringsjå.

Akkurat nå skilles det fem poeng fra første- til andreplass for damene i 1. divisjon. På andreplass ligger Urædd med 38 poeng, og Lyn da med 43 poeng før de to siste kampene.

Siste kamp spilles hjemme på Kringsjå, mot Amazon Grimstad, som ligger helt nede på en 10. plass på tabellen.

ANNONSE

Hjem fra samling

Noor Hoelsbekken Eckhoff, Aalstad Bækkelund, Camilla Huseby, Jenny Kristine Røsholm Olsen og Camilla Linberg er tilbake fra landslagssamling med Jenter-19, klar for innspurt med Lyndamene. Eckhoff scoret også i landskampen mot Portugal, og de norske jentene ble puljevinnere, men både Olsen og Linberg var på scoringslista i de to andre landskampene mot Kypros og Nord-Irland under samlingen.

PostNord-ligaen - 2. divisjon

Skeid avsluttet sesongen med 1-0 seier mot Alta på bortebane. David Tavakoli scoret vinnermålet, og spolerte derfor hjemmelagets opprykksjanser. Gutta fra Nordre Åsen endte midt på tabellen, på femteplass i årets PostNord-liga. Gledelig for Skeid er at spissen David Tavakoli ble årets toppscorer i serien.

– 20 fulltreffere i serien er fasiten, 23 mål inkludert cup, skriver Skeid.

David Tavakoli ble toppscorer i PostNord-ligaen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup/Arkiv

ANNONSE

Bydelsnabo Kjelsås tapte derimot 4-1 borte mot Asker i sesongens siste kamp og endte nede på en 8.plass i årets serie. Kjelsås selv skriver på egen hjemmeside at de mener de var det beste laget i første omgang og midstopper Lars Brotangen utlignet for kjelsåsgutta like før pause. I andre omgang tok hjemmelaget totalt over og scoret fire mål.

– Siste kamp for sesongen 2017 er spilt, der vi tapte 4-1 mot Asker. Til tross for denne begredelige avslutningen, ser vi tilbake på en minnerik sesong og gleder oss allerede til nye utfordringer i 2018. Takk til alle som fulgte oss denne sesongen, skriver Kjelsås på sin Instagram.

Norsk Tipping-ligaen

Som nevnt klarte dessverre ikke Lyn å rykke opp til 2. divisjon. Kringsjå-gutta spilte 3-3 mot bydelsnabo Korsvoll i den avgjørende kampen om opprykk. Derfor ble det 2.plass på Lyn, mens Korsvoll endte på en overraskende fjerdeplass, og noe klubben er veldig fornøyd med. Mer om det kan du lese her.

Skuffende var det for Lyn-herrene som fikk opprykksdrømmen knust av selveste Korsvoll. Foto: Lars Opstad

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE