Nordre Aker Budstikke

Spennende jentesatsing:

– Jentene spilte som om de var 20!

Skeid og Kjelsås-jenter i skjønn forening, og som klinket til med hele 5-1 seier i første interkretskamp for jenter 15 år, mot Ekholt, mandag. Trener Johnny Ademaj i bakerste rekke. Foto: PRIVAT

Sier en veldig stolt trener Johnny Ademaj, etter første interkretskampen, borte mot Ekholt, og hvor jentene fra Skeid og Kjelsås klinket til med 5-1 seier.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2019 kl 19:02

NORDRE ÅSEN: I fjor kvalifiserte Skeid, i samarbeid med hospitering fra Kjelsås, et jentelag til interkrets. Interkrets er øverste serien for jenter 15 år. Men bortsett fra et par 04-jenter, er jentene på laget for det meste 05'ere og noen 06'ere, fra Skeid og Kjelsås.

Første kamp ut i serien var mandag, Skeid mot Ekholt:

Det var en veldig jevn åpning hvor man raskt så at Ekholt hadde en meget god og sterk spiss sammen med en veldig teknisk høyrekant. Men det var god dekning og samarbeid i den bakre fireren som enkelt stoppet de forsøk som kom. Så kom endelig den første scoringen en tredjedel ut i første omgang. Silje Sællegg Aulie ble spilt fri på venstre kant og svingte et skudd opp i samme hjørne bak keeper med et fantastisk venstreben.

Da ble det liv på sidelinjen blant alle de som hadde tatt turen til Moss. Så var det litt fram og tilbake med vårt bydelslag fortsatt veldig godt med i kampen. Likevel kom det en utligning av Ekholt, og kampen kunne ha snudd i den retning man fryktet. Det var helt uten grunn, for rett etter satt Sunniva Bunde tåen på ballen akkurat foran keeper etter et nytt godt angrep.

Så kom en periode mot slutten av perioden hvor hjemmelaget trykket voldsomt på. En ny utlikning kunne ha kommet etter flere farlige cornere. Men, så nesten ut av ingenting fikk Hanna Ruud ballen helt mot venstre hjørne av dødlinjen og satt en utrolig lobb helt i motsatt kryss.


Etter hvilen tok Skeid umiddelbart initiativet. Etter bare kort tid fikk Lotte Anker-Berre en flott løpeball på høyresiden. Hun skar fint inn mot sekstenmeteren og satt et flott skudd mot lengste hjørne. Der ble den satt helt inn av Silje fra kort hold i herlig fight med Ekholts forsvar. Med 4-1 var fansen helt ville. Ikke lenge etter var Sælleg Aulie frampå igjen og rundet elegant målvakten for 5-1. Østfoldingene virket nå ganske ferdige og laget fra Nordre Aker beholdt initiativet. De hadde enda flere målsjanser men dette ble likevel slutt- resultatet. Det var veldig mange av jentene som virkelig spilte sin sterkeste kamp siden sesong oppkjøringen startet.

Oppsummerer støtteapparatet fra kampens gang. 23. april er det bare å ta turen til Nordre Åsen, da spiller jentene mot Kolbotn.

Individuell utvikling

UEFA A-trener og pappa til Isabelle på laget, Johnny Ademaj, forteller om jentesatsingen i Skeid, Ademaj trener laget sammen med Kristian Berre:

– Dette blir spennende, og en ny satsing på jentene. Vi er ikke så opptatt av å vinne, selv om det er så klart moro det også. Jentenes individuelle utvikling er fokus. Det er veldig mye læring og refleksjon i det å tape kamper, i fjor vant jo jentene det meste, så nå ønsket vi mer utfordring. Vi har matchet tøft i vinter, også mot guttelag. Skeidjentene var også på treningsleir i Tyrkia i vinter.

Han fortsetter:


– Vi har også trent med kjelsåsjentene inne hver fredag i Manglerudhallen, og også fremover blir det faste treninger med de, i tillegg til kamp. Vi har lov å ha fem gjestespillere i troppen til hver kamp, forteller Ademaj, og at satsingen blir lagt merke til:

– Ja, vi har også blitt kontaktet av andre klubber, som tilbyr gjestespill på laget.

– Spilte som om de var 20!

Han legger til om kampen i går:

– Det var nok litt nerver i starten, klart jentene var spente. Vi møtte et fysisk og godt lag. Vi er jo underdogsa! Og typisk når andre lag møter mindre spillere, så er det lange baller i bakrom. Men jentene sto godt i mot. Så kom roen i spillet - og jentene våre spilte som om de var 20 år! I andre omgang var det mer eller mindre enveiskjøring, sier en veldig stolt trener.

Det blir også noen elitecuper for laget fremover. Nordre Aker Budstikke skal følge jentene fremover, og oppdatere underveis i sesongen. Så er det bare å ønske jentene all mulig lykke til i kampene fremover!

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...