Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Jenter trenger jenter!

Mamacitas er nettverket for jenter og av jenter med fot for rap og graffiti

GIRL POWER: F.v. Gründer av Mamacitas, Fanny Lykke, så jentene bak rappelåta "Skitzo": Victoria Gustavsen, Renate Oksavik og Linda Vidala. Foran: Lille Theo som er litt pjusk og er med graffiti-mamma Martine Van Oslo på jobb. FOTO: ELLEN RØNNING

Fanny Lykke startet Mamacitas i 2011 for å gi jenter i rap- og graffitimiljøet starthjelp i et mannsdominert miljø.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:29

TORSHOV: - I mange år har jenter i litt for stor grad vært support og støtte for rap- og hiphopgutta. Jeg savnet selv et hiphop-miljø for jenter da jeg var yngre, sier selve Mamacitas, Fanny Lykke, som rett og slett har skaffet seg selv en fulltidsjobb som frivillig.

Jenter for jenter

Fanny er 26 år, ser ut som en tenåring, og har altså tatt ansvar for å hjelpe jenter som vil noe og trenger et nettverk.

- Jenter trenger jenter, og det er så bra å se hvordan de støtter hverandre og gjør hverandre gode. Jenter trenger nok oftere bekreftelse utenfra på at det de gjør duger i massevis, særlig når de beveger seg i en tradisjonell "gutteverden". sier Fanny, og legger til hvor kult det er å se jentene på scenen og i studio, se at de får det til.

GSF (Gamlebyen Sport og Fritid), scenen Morradi, Dat Musics studio og Melahuset, der Mamacitas har et lite kontor, er sentrale steder der Fanny jobber.

På GSF er gatekunst i fokus, mens scenen Morradi, som er fast på Musikkfest Oslo, jobber jentene frivillig og bidrar med dekorering, samt finner jenter med interesse for hiphop.

Aller viktigst er kanskje workshopene, som arrangeres året rundt.

"Skitzo"

Det var på sommerens tekstworkshop at Renate Oksavik, aka Bini, Victoria Gustavsen, aka Vicki og Linda Vidala, aka Linda Longtime traff hverandre, og det ble det låt av - laget i løpet av en helg.

- Veldig intensivt og veldig, veldig gøy, sier Linda.

"Skitzo" med video ble sluppet 25. oktober på indilabelet Dat Music.

- Jeg er i utgangspunktet ikke noe rappejente, og vi tre har ganske forskjellig musikalsk bakgrunn, men nysgjerrigheten til rap har vi felles, og dette har vært gøy, sier Renate og smiler bredt.

DittOslo treffer jentene samme dag som video og låt slippes, så det er selvsagt stor spenning rundt hvordan den vil gå.

En gledesmelding tikket inn dagen etter intervjuet og meldte om over 5000 views første døgn. Det lover godt.

Gatekunst

Fanny har fått en god hjelper og medsammensvoren i Martine van Oslo - praktfullt navn! - som nå er ansvarlig for gatekunstdelen hos Mamacitas.

- Hun er en finfin hjelp og støtte for meg, sier Fanny.

- Vi har vært ute en vinternatt før, Fanny og jeg, sier Martine og gliser.

- Vi har begge opplevd å være alenestående jenter i harde miljøer, lært å bruke albuene for å komme frem, og ønsker begge å gjøre det litt lettere for de jentene som kommer etter oss, sier Martine.

Mamacitas er åpent for alle jenter uansett alder, men når det gjelder graffiti har Martine satt en nedre aldersgrense på 13 år.

- Det er fordi vi vil at graffitijentene skal være store nok til å forstå lovverket rundt gatekunst.

Hittil har mer enn 100 jenter vært innom Mamacitas, og Fanny har planer.

- Vi jobber med å få Mamacitas spredd ut over hele landet, og jobber med en svensk søsterorganisasjon om samarbeid. For jenter som har lyst på kontakt; gå inn på facebooksiden vår, mamacitas.oslo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...