Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Jippi! Flaskepost

Ulrik Lie-Eriksen og mamma Ulla er glade for at Ulrik ble den "du" Eva skriver om. Foto: PRIVAT

Så glad ble Ulrik over å finne en flaskepost-hilsen fra Eva!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2017 kl 09:31

BREKKE: Mandag avsluttet Ulrik, som snart fyller seks år, og moren hans, påskeferien med en tur i nærmiljøet langs Akerselva.

Rumpetrolldammen

Mamma Ulla forteller:

«Vi fulgte grusveien fra gangbroen ved Stilla ned mot rumpetrolldammen, og tok noen avstikkere hvor vi utforsket noen stier vi ikke hadde gått på før. Ved rumpetrolldammen så vi en froskeeggsuppe, men ingen frosker.

Ulrik fikk et innfall om å gå ned den bratte skråningen mot elven rett nedfor rumpetrolldammen, og der fant vi en flaskepost! Han jublet, og på bildet roper han "flaskepost!".

LES OGSÅ: Denne beveren fulgte Vibeke oppover Akerselva

Flaskeposten fra Eva.

Ikke så lett å åpne

Vi tok med flasken hjem og lurte på hvordan vi skulle få opp brevet. Vi møtte noen jenter på veien som foreslo pølseklype. Det har vi dessverre ikke, så vi prøvde med en skje, en skrutrekker, en saks med tape, skrutrekker med tape ... men det var ikke lett.

Da vi fikk tak i en flik av brevet var det så fuktig at det revnet da vi dro i det. Vi måtte til slutt knuse flasken for å få opp brevet. Vi tapet det sammen og kunne lese brevet fra Eva.

Vi er jo ikke en av Evas venner, men vi er glade for at Ulrik ble den "du" hun skriver om. Mulig vi kommer til å svare med en ny flaskepost - kankskje med en liten overraskelse i? Kanskje et mystisk frø man må så for å se hva slags plante det blir???»

Og med det hilser Ulrik til Eva! Kanskje hun til og med leser dette?

Har du sendt eller funnet flaskepost?

LES OGSÅ: Rumpetrolldammen er populær. Vi møtte på denne lokale barnehagen på tur

LES MER OM AKERSELVA:
I påsken har vi skrevet om jakten på Akerselvas egentlige lengde. Den var ikke så lett å finne.

Vi har også skrevet om resultatet av at to mastergradstudenter har undersøkt mengden mikroplast i Akerselva og Alnaelva. Det var ikke så veldig oppløftende å se resutatet, som du kan lese om her.

Og så var det spørsmålet om det egentlig er et sted som heter Frysja. Svaret på det er nei. For vet du hva Frysja egentlig er? Her er fasiten!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...