Nordre Aker Budstikke

Joar Thele med tidenes nest beste tid opp Grefsenkollen

Joar Thele, langløpskongen fra Lyn, tok sin andre seier i Grefsenkollen Opp. Foto: NYDALENS SK / FACEBOOK

Vinterens langløpskonge fra Lyn, Joar Thele, vant Grefsenkollen Opp lørdag. Raskest av damene var Tjalve-løper, og "gullmedaljegrossist", Annie Bersagel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2018 kl 21:34

GREFSENKOLLEN: Med temperaturer på øvre halvdel av 20-tallet i helgen, ble det en varm affære for omlag 450 løperne som lørdag stilte til start i Muselunden for å bestige Grefsenkollen.

Løypa, som etter kontrollmåling i fjor viste seg å være 4600 meter, mot tidligere antatt 4750 meter, er på 270 høydemeter fra start til mål.

Thele på topp

Lørdag 26. mai arrangerte Nydalens Skiklub Orientering den 11. utgaven av Grefsenkollen Opp.
Skiløper for Lyn, Joar Thele, som stilte til start for team Ragde Eiendom, løp på tiden 16:30. Det er tre sekunder raskere enn Stian Ø. Aarvik løp på i fjor – og nest beste tid noensinne. Hillary Kipchumbas rekordtid på 15:57 fra 2011 står derfor fortsatt uberørt.

Thele slo også sin egen vinnertid fra 2016 – da løp han på 16:49.

– Tidligere har jeg startet litt mer forsiktig. Men nå gikk jeg hardt ut, det verste som kan skje er at jeg ikke holder hele veien, men denne gangen holdt jeg fint, sa Thele til Kondis.no etter løpet.


Joar Thele kan blant annet også notere seier i Holmenkollmarsjen og Hafjell Ski Marathon i år.

Pallene med de tre beste på herre- og damesiden. Fra venstre: Andreplass Per-Chr. Lysaker Torgersrud (Team Sportsmanden) og Silje Fjørtoft (Ullensaker/Kisa IL), vinnerne Annie Bersagel (Tjalve) og Joar Thele (Team Ragde Eiendom), og tredjeplass Monika Kørra (Kjelsås IL og Magnus Tuv Myhre (Jevnaker). Foto: NYDALENS SK / FACEBOOK

Bersagels fjerde seier

På kvinnesiden vant Annie Bersagel fra Tjalve på 19:07. Det er den femte beste tiden noensinne – Bersagel står selv for tre av dem. Hun er innehaver av den stående rekorden, fra 2014, på 18:25. Lørdagens seier var dessuten hennes fjerde. Tjalve-løperen vant i 2013, 2014 og 2016.

Årets tredjeplass ble tatt av Monika Kørra fra Kjelsås IL. Klubben stilte med hele 73 løpere i årets versjon av Grefsenkollen opp.

Slik ble pallen på herre- og kvinnesiden:

Menn:

1. Joar Thele, Team Ragde Eiendom 16:30
2. Per-Christian Lysaker Torgersrud, Team Sportsmanden 16:57
3. Magnus Tuv Myhre, Jevnaker 17:19


Kvinner:

1. Annie Bersagel, Tjalve 19:07
2. Silje Fjørtoft, Ullensaker/Kisa IL 19:27
3. Monika Kørra, Kjelsås IL 19:58

Komplette resultatlister kan du se her (ekstern lenke).

Les mer fra Grefsenkollen Opp på Kondis.no og Langrenn.com.

Du se en stor og fyldig bildeserie fra Grefsenkollen Opps Facebook-side

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...