Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Johanne (63) opplevde å bli holdt igjen i løypa av sint skiløper

HUNDEKJØRER: Johanne Sundby (63) er hundekjører, og selv om hun bor i marka, så reiser hun med bil og hunder en times tid avgårde, for å komme til et mer "folktomt" område å trene på. Foto: Privat

– Jeg orker ikke mer av kjeften fra de som skal gå fort i trikkeskinner. Ingen kan forvente å ha nypussede løyper hver eneste dag, sier hundekjører Johanne Sundby (63).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2015 kl 15:56

MARIDALEN: Det er mange som vil bruke marka. Blant annet har Nordre Aker flere ivrige og gode hundekjørere. Johanne Sundby er en av de. Hun har fått mye kjeft i løypa, av sinte menn spesielt.

– Orker ikke mer kjeft

– Jeg bor i skogen fordi jeg konkurrerer i hundekjøring og har trekkhunder. Men selv om jeg bor i Marka med skiløyper i umiddelbær nærhet, så kjører jeg først ut av "min skog" med bil og hundene i rundt en time, for å nå skogsveier hvor det er færrest mulig. Jeg orker mer av kjeften som pøses over meg fra de som er i skiløypene i to timer og skal gå fort i trikkeskinner, sier Johanne Sundby.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Skiløypedebatten blusset opp denne uka, etter at Sindre Wiig Nordby skrev i et blogginnlegg «Dette er ulovlig! Dere gir faen, skam dere!» om frustrasjonen rundt at skiløypene blir tråkket i stykker.

Antastet i løypa

Sundby har også opplevd å bli antastet i løypa.

– Det var veldig ubehagelig. Sent en kveld for en tid tilbake, langt oppe i skiløypene ble jeg igjen nedkjeftet av en mann som var sint fordi jeg kjørte med hunder i løypa. Han kom bak ved sleden, tok tak i meg, å prøvde å holde meg igjen i løypa. Jeg fikk hundene i gang, rev meg løs og dro raskest mulig avgårde. En veldig ubehagelig hendelse, sier Sundby.

Hun mener det generelt tas mye hensyn i skiløypene.

– Ja, Jeg erfarer at vi er mange som tar veldig mye hensyn allerede. Vi hundekjørere er ute sent kveldstid, eller ofte også om natta, kun for å slippe å møte folk og slippe så mye kjeft, sier hun videre.

Trener om natta

Helgene unngår hun helt å ferdes i marka - før kanskje natt til mandag igjen.

– Uansett; Ingen kan forvente å ha nypussede løyper hver eneste dag. Mitt inntrykk er også at det kjøres opp nye preppede skitraseer ofte. Så noe rusk i løypa innemellom tror jeg vi alle faktisk må finne oss i fra tid til annen, avslutter Sundby.

Les også: Grunneier Carl Otto Løvenskiold: Jeg ville aldri godt til fots i skiløypene
Les også: Oslo kommune: Jo, det er lov å gå til fots i skitraseen
Les også: Luftet hunder i skiløypa: – Sjokkert over at folk kan være så ubetenksomme
Les også: Sindre Wiig Nordby: Dere gir faen, skam dere!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...