Nordre Aker Budstikke

– John Colletts plass trenger kjærlighet

Geir Knudsen, som leder arbeidsgruppa for Collets kulturhus, forteller at han har hatt konstruktiv kontakt med de nye eierne av bygningene rundt John plass. Samtalene har blant annet dreid seg om hva den gamle salen i Kinobygningen kan brukes til. Knudsen står her foran inngangen til kinosalen, der det skal arrangeres en kulturkveld for både barn og voksne den 22. november. Foto: Olav Rokseth

– Både selve plassen og bygningene på John Colletts plass trenger litt kjærlighet, sier investor og eiendomsutvikler Edd Martin Traaseth, som nylig kjøpte de ikoniske byggene på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Denne saken ble først publisert i Hagebybladet.

ULLEVÅL: Edd Martin Traaseth kjøpte i vår Vestgrensa 2 og 4 sammen med eiendomsinvestor Pål Gundersen (de eier 50/50 hver), og nå har de også kjøpt Niels Henrik Abels vei 2 med unntak av lokalene til legesenteret.

– Vi ønsker å få til noe her som blir bra for alle som bor i området. Vi jobber med forskjellige scenarioer, blant annet hvilke aktiviteter som skal inn i den store salen i Kinobygningen, sier han.

LES OGSÅ: Eiendomskonge har overtatt kinobygget

Går sakte fram

– Hva sier du til ryktene om at dere vil omgjøre Kinobygningen til leiligheter?


– De ryktene kommer i alle fall ikke fra oss. Vi har overhodet ikke tatt noen beslutning om hva vi kommer til å gjøre. Vi går sakte fram, og jobber nå med å bli mer kjent med området, sier han, og forteller at han selv har begynt å handle hos Kiwi og har klippet seg hos frisøren for å bli mer kjent med nærmiljøet.

Traaseth er også opptatt av å analysere hva nærmiljøet trenger.

– Det er viktig at beboere i området er engasjert i hva de trenger, sier han.

– Og så er vi i gang med å kontakte profesjonelle drivere for å vurdere hvilke muligheter som finnes, sier han, og påpeker at det er viktig å få til noe som ikke bare er en fin idé, men som vil gå rundt økonomisk.

Kinobygget på John Colletts plass er et landemerke på Ullevål. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Positivt samarbeide

Traaseth hadde i begynnelsen av september et møte med Geir Knudsen, som leder arbeidsgruppa for Colletts kulturhus. De diskuterte forskjellige innspill fra arbeidsgruppa om å gjøre Kinobygningen om til et kulturhus.

– Det var et veldig positivt møte med tanke på den videre utvikling av stedet, sier Knudsen til Hagebybladet.

Både Traaseth og Knudsen bekrefter at de vil samarbeide om møter med relevante aktører i bydelen og kulturlivet, og med nabolagsorganisasjoner.

– Det er viktig å få med bydelen, så vi tar gjerne en prat med den, sier Traaseth.

Levende plass

Traaseth er opptatt av at plassen utvikles til å bli et levende sted der folk ønsker å oppholde seg. Uteservering er et viktig moment her, og han sier at utestedene Café Abel og Bicks må ha et ulikt tilbud så de supplerer hverandre i stedet for å konkurrere med hverandre. Han ser også for seg muligheten av utekino på plassen eller at det i samarbeide med kunstnere kan plasseres skulpturer og kunstutstillinger som skiftes ut etter hvert.

– Så er det mye historie i området, og det hadde vært morsomt å brukt noe av dette i utviklingen av plassen, og kanskje til og med forsterket det litt, sier han.

Han forteller at de vil ha et møte med Dronninga Landskap, som har fått oppdraget med å oppgradere plassen.

– Nå er plassen ganske lukket og lite innbydende. Jeg kjørte forbi her med sønnen min, og han utbrøt: «Pappa, det ser ut som Øst-Europa,» sier han.


John Colletts plass er for tiden et trist skue, og ikke bare når det regner. Foto: Olav Rokseth

LES OGSÅ: Bydelen skal oppgradere John Colletts plass: Forprosjektet har kostet 3,2 millioner kroner, før byggingen i det hele tatt har startet

LES OGSÅ: Café Abel-eierne vil gjenåpne under nytt navn

– Det er gøy

Traaseth har lang erfaring som eiendomsutvikler. Han sluttet for trekvart år siden som konserndirektør i Eiendomspar, der han var med å utvikle Ekebergrestauranten, Grand Hotel, Holmenkollen restaurant og Christiania Torv.

Han forteller at han er genuint interessert i arkitektur, byutvikling og bykunst. Hagebybladet har tidligere skrevet om at Pål Gundersen (de eier 50/50 av Vestgrensa Eiendom) er kunstsamler, og sannelig er Traaseth det samme.

– Fortsatt er eiendomsutvikling min største lidenskap. Det er gøy, skjønner du, sier han.

NB! Nabolagsgruppa Colletts Kulturhus, som i lang tid har jobbet for at byggene på John Colletts plass skal bli kulturhus, melder på Facebook denne uka at de er i ferd med å etablere seg som organisasjon (red.)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...