Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Jon (49): - Gatefotball reddet meg fra helvete

Se video fra Valle.

UKAS HØYDEPUNKT: Denne gjengen, som har sett livets skyggeside, samles hver tirsdag og fredag i Vallhall for å spille fotball. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

De opplevde livets brutale skyggeside. Nå er fotball rusen for disse Vålerenga-supporterne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:22

VALLE: Hovedstadens eneste tippeligalag satser med gode grunner på gatefotballaget. Formålet er å tilby en sunn aktivitet i et rusfritt nettverk, på en sosial arena som hjelper mange ut av rusmiljøet.

- Jeg har vært ute en vinternatt for å si det sånn. Jeg prøver å glemme fortiden, det var et rent helvete, sier Jon Holter (49), som har fulgt Vålerenga både innen fotball og hockey, i all sin tid.

Fotball mot rus

Konseptet har som mål å skape endring via positive opplevelser, sammen med andre, som på sikt som kan føre til rusfrihet. All erfaring viser at fotballen begrenser rusinntaket betraktelig for de aktive.

- Det gir meg veldig mye. Jeg ville ikke gått glipp av dette for alt i verden. Uten dette tilbudet er det ikke sikkert at det hadde gått så bra. Det er greit å ha noe å gjøre , sier Jon.

Ett av kriteriene for å være med i treningsgruppa er at fotballentusiastene er nykter

- Dette er et lavterskeltilbud for tidligere rusmisbrukere. Eneste kriteriet er at de ikke kommer hit rusa, sier Svein Helge Liknes, trener Vålerenga Gatefotball.

VIF Fotball bidrar med treningstider, trenere og utstyr.

- Vålerenga har en stor samfunnsavdeling, og det føles naturlig å ta muligheten til å være med. Det er et fantastisk prosjekt, sier Liknes.

Får selvtillitt

Denne uken ble Mediehuset dittOslo med på en av lagets treninger. Først trente de med stort pågangsmot i Vallhall, før sammenkomsten ble avsluttet med en felles lunsj på klubbhuset til Enga. Ukentlig leverer en av prosjektets hovedsponsorer, Maxim, mat og drikke til spillerne.

- Vi kan ikke bare trene, vi må spise også, sier Jon med et smil.

På oppfordring fra dittOslos utsendte tok Kevin Fernandes Hagen (37) velvillig over som reporter i videoen, som ble laget i forbindelse med reportasjen. Det ble utvilsomt en fin opplevelse for 37 åringen.

- Før var det tøft å se folk i øynene. Nå håper jeg å få et vanlig A4-liv, og prosjektet har definitivt gjort at jeg har fått tilbake selvtilliten, sier Kevin.

Nå smiler livet til mannen, som har vokst opp på Bogerud, og hverdagen er blitt betraktelig lettere.

- Vi har fått sett livets bakside og vi prøver å glemme de tidene. Nå er vi samlet her som fotballvenner, avslutter Kevin.

Se video øverst i artikkelen.

LES OGSÅ: Disse spillerne MÅ overbevise Rekdal

LES OGSÅ: Stortalent tror han kan kopiere suksessen til Martin Ødegaard

LES OGSÅ: Vålerengas «Jobbsjansen» får 400.000 kroner

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...