Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Jonas Gahr Støre vil fortsette å gå skirenn

- Får vi kulda, så skal snøen være på plass i løpet av en 10-dagers-periode, sier teknisk sjef i Skiforeningen, Klaus Kromann.

- Får vi kulda, så skal snøen være på plass i løpet av en 10-dagers-periode i Holmenkollen, sier teknisk sjef i Skiforeningen, Klaus Kromann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 00:59

HOLMENKOLLEN: Det er hektisk byggeaktivitet i Holmenkollen. Oslo kommune ved Bymiljøetaten er prosjektleder for de pågående byggearbeidene i anlegget.

Nytt pressesenter- og arrangementhus skal på plass, nye smøreboder, nye toaletter og ny rampe bygges for preppemaskinene.

Skiforeningen, ved teknisk sjef Klaus Kromann, er optimist i forhold til Oslo Bedriftsidrettskrets' første karusellrenn i Holmenkollen, 7. januar.

- Foreløpig ser byggearbeidene ut til å være i rute. Så snart det er kaldt nok, setter vi igang snøproduksjonen her oppe, forteller Kromann.

Det må være perioder med minst minus 2-4 kuldegrader for å få satt igang snøproduksjonen. Best er nede i mellom 4 og 8 kuldegrader, og vindstille.

- Får vi kulda, skal snøen være på plass i løpet av en 10 dagers produksjonsperiode, her i Holmenkollen. Utfordringen her oppe, er at det ofte er noe vind. For mye vind gjør jo bare at den kunstige snøen blåser helt andre steder enn i skitraséen, legger Kromann til.

Les også: Missing link på 4200 meter

#OBIK klare

- Ja nå venter vi bare på at snøen skal legge seg oppe i Holmenkollen, så er vi klare til første renn. Påmeldingen er åpnet, inviterer Tore Stokdal i Oslo Bedriftsidrettskrets.

Forrige sesong var også nåværende leder av Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, med.

#Støre med på renn

Støre satser på skirenn i år også, og forsøker å trene når anledningen byr seg.

-  Jeg forsøker å trene når jeg kan og jeg håper nå på snø i marka, sier lederen for Arbeiderpartiet.

Han blir gjerne med i OBIK-renn igjen.

- Får jeg tid til å delta i OBIK melder jeg meg på ett eller to renn også i år. Gjerne også Holmenkollmarsjen, sier det spreke partilederen.

I forrige sesong uttalte han også.

- OBIK-rennene er et veldig hyggelig arrangement. Som da jeg var helseminister, er jeg imponert og begeistrert over bedriftsidretten som får til å arrangere renn som dette. Arrangement med stort humør og engasjement. Et viktig bidrag til folkehelsen, og en fin anledning for folk å komme ut i aktivitet - her er alle nivåer representert, sa Støre forrige sesong.

- Noe helt eget å få gå her i «Kollen». Å komme over Gratishaugen, med nummer på brystet, høre «speaker'n», og få gå i løypene til proffene - ja det er en herlig følelse, og veldig gøy, la Støre til.

Les også: Endte med mageplask i bystyret

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...