Nordre Aker Budstikke

Jørgen Foss flytter: – Jeg måtte ut for å tenke

FLYTTER: Jørgen Foss fikk et knapt år i Nordre Aker. Nå flytter han tilbake til Sagene. Her sammen med BU-lederkandidat, og eneste gjenværende Nordre Aker-navn på Arbeiderpartiets bystyreliste, Bente M. Larsen. Foto: ARBEIDERPARTIET

Etter et knapt år som Nordre Aker-beboer flytter Jørgen Foss tilbake til Sagene. Det betyr endringer på Arbeiderpartiets liste til bydelsutvalget og bystyret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2015 kl 00:37

NORDRE AKER: 25-åringen understreker at det er med tungt hjerte han flytter fra bydelen han gledet seg stort over å bli en del av i fjor høst.

LES OGSÅ: Jørgen Foss har forlatt Sagene, og satt seg sitt livs mål

– Jeg måtte gå mange runder med meg selv. Jeg har blitt veldig glad i Nordre Aker, og de fantastiske menneskene her, sier Foss.

Blir stoppet på gata

Mange har tatt oppfordringen han kom med i et intervju med Nordre Aker Budstikke i vinter, der han ba folk om å snakke med ham – invitere ham ut til kulturlivet og det frivillige, og ellers stoppe ham og ta opp ting de lurer på eller brenner for.

– Det er sånn vi som politikere best kan gjøre en forskjell, sa Foss den gangen.


– Jeg har hatt mange fine opplevelser, og folk har stoppet meg på gata for å prate, sier han nå.

Hadde ikke råd til å si nei

Grunnen til at han nå flytter fra Nydalen er at han har fått en ny lelighet på Sagene.

– I dag bor jeg på 22 kvadratmeter, og må nærmest ut for å tenke. Som ung boligkjøper fikk jeg en mulighet til å komme inn på boligmarkedet, som jeg ikke kunne si nei til.

LES OGSÅ: Jente-homeparty med stortingsrepresentanten fra Høyre

Nye navn på lista

Dermed blir det noen omrokkeringer på Arbeiderpartiets bydelsliste i Nordre Aker. Foss, som stod på sjetteplass på Arbeiderpartiets bydelsutvalgsliste, erstattes med forfatter og tidligere sjefredaktør i NTB, Thor Vikvsveen. Lenger ned på listen, på 12. plass, har Faruk Sabanovic flyttet ut av bydelen og erstattes av Jan Aaboen fra Kjelsås Ap-lag.


På grunn av noen endringer på Sagene Arbeiderpartis bydelsliste, vil Jørgen Foss få plass på denne. Det er likevel bystyret Foss sikter seg inn mot.

– Og da trenger jeg personstemmer for å komme inn. Får jeg plass lover jeg å være Nordre Akers representant også, og en talsmann for bydelen. Jeg blir for eksempel fortsatt sittende som leder av Grefsen Arbeiderpartilag, og så jobber jeg i bydelen (som daglig leder i Norges Handikapforbund Oslo, har Foss kontor på Kringsjå, journ. anm,).

LES OGSÅ: Arbeiderpartiets ordførerkandidat lover å bygge opp igjen Bråtenalleen barnehage etter brannen

Kun ett Nordre Aker-navn til bystyret

Med Foss ute av bydelen er nå Bente M. Larsen, toppkandidat til bydelsutvalget og Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, den eneste på Oslo Arbeiderpartis bystyreliste med adresse i Nordre Aker.

– Jeg står på 28. plass, og det betyr at jeg må drive aktiv valgkamp, for jeg vil inn i bystyret. Jeg har interesse, lyst og tid, og ønsker å jobbe med både by- og bydelspolitikk, sier Larsen, som lover å sette Nordre Aker «på kartet i bystyret» dersom hun velges inn.


– Etter å ha vært med i bydelspolitikken de siste åtte årene, de fire siste årene som leder av kultur- og oppvekstkomiteen, så vet jeg en del om hva folk i bydelen vår er opptatt av. Jeg ønsker at bydelens synspunkter skal veie tungt når bystyret tar beslutninger som gjelder bydelen, sier Larsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...