Jørn leder landets beste kokker til VM

Jørn Lie, fra Grefsen, eier og driver restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals. Jørn er manager for kokkelandslagene. Foto: Norges Kokkemesteres Landsforening
Det norske kokkelandslaget er på plass i VM i Luxembourg, under ledelse av Jørn Lie fra Grefsen.
Publisert: 24.11.2018 kl 17:04
GREFSEN: Jørn Lie (49), som til daglig driver restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals i Oslo, er også manager for kokkelandslagene.
Fra 24. til 29. november foregår VM i kokkekunst i Luxembourg, og både det norske kokkelandslaget, og kokkelandslaget junior deltar.
«Årets restauratør»
Jørn Lie er bosatt på Disen, og i 2015 ble Vaaghals kåret til «Årets beste nye restaurant» i Norge, og i 2016 var han nominert til prisen «Årets restauratør».
– Veldig hyggelig å bli lagt merke til i jobben man gjør, men jeg er totalt avhengig, og også stolt av, våre ansatte, både på Gamle Raadhus og Vaaghals, sa Lie dengang.
Jørn Lie ble manager for kokkelandslagene i 2017, og har selv vært på kokkelandslaget, først som kokk i perioden 1994-1996 og deretter som kaptein i perioden 1996-2000.
Har trent i 18.500 timer
Nå er han manager for både senior- og juniorlandslaget, som i helgen deltar i Culinary World Cup, som arrangeres hvert fjerde år.
Konkurransen er sammen med Culinary Olympics de to viktigste konkurransene for De Norske Kokkelandslagene, heter det i en pressemelding.
Kokkelandslagene består av 22 kokker fra hele landet, hvorav en manager (Jørn Lie) og 2 kapteiner (Christer Rødseth og Magnus Svae). Frem mot VM har landslaget hatt 20 samlinger, med tilsammen 18.500 timer (!) med trening og forberedelser.
19 tonn utstyr
De Norske Kokkelandslagene reiser til Luxembourg med en lastebil lastet med 19 tonn utstyr, én buss med 22 kokker og personlig utstyr, påkoblet en kjølehenger med alle lagets råvarer til konkurransene.
– Vel fremme innlosjeres alle på Chateau Urspelt, hvor landslagets base skal være under hele VM. Her bor laget og støtteapparatet, og her vil laget forberede seg til alle konkurransene. I løpet av uken arrangeres det to gjestebud på slottet for supportere, familie, venner og sponsorer som er i VM byen, heter det fra i pressemeldingen fra Norges Kokkers Landsforening.
Konkurransen starter med offisiell åpningsseremoni hvor alle nasjonale lag formelt blir innført fredag 23. november på Luxexpo The Box, Luxembourg-Kirchberg.
Skal servere 110 og 70 personer
Konkurranseformen for begge konkurransene har vært lik gjennom flere tiår, bare endret/preget av tidens uttrykk og årenes trender. Hver konkurransedag vil det være seremonier med kunngjøringer av medaljer og utmerkelser for hver konkurranse.
Det norske kokkelandslaget konkurrerer i Hot Kitchen. En 3-retters meny til 110 gjester i Restaurant of Nations Culinary & pastry art program – kald buffet.
Det norske kokkelandslaget, junior, konkurrerer i Contemporary buffet. Denne serveres som en 5 retter. Laget konkurrerer også i Hot Kitchen med en 3-retters meny til 70 gjester i Restaurant of Nations.
Jørn Lie testet mat til eldre
I 2016 tok Nordre Aker Budstikke med Jørn Lie for å teste maten i omsorgsboligene på Myrer. Det falt ikke i smak hos stjernekokken.
Les og se testen her: – Hadde fått kjeft om jeg serverte dette hjemme
Deltakere:
Manager: Jørn Lie - 49 år fra Oslo.
Eier og driver restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals i Oslo.
Kokkelandslaget:
Kaptein: Christer Rødseth - 28 år fra Aurskog.
Kjøkkensjef på restaurant Vaaghals i Oslo.
Tonje Torvanger - 24 år fra Sogndal
Kokk Statholdergaarden i Oslo.
Jan Erik Hauge - 28 år fra Bremanger
Kjøkkensjef Restauarant Nemesis Oslo.
Kåre Andre Hjartholm - 29 år fra Masfjorden
Jobber for Søtt + Salt i Bergen.
Vibeke Thomassen - 23 år Fra Stokke i Vestfold
Konditor og dessertkokk på nyåpnede Restaurant Rest i OSLO.
Kjell Patrick Ørmen Johnsen - 29 år fra Drammen
Jobber ved Kulinarisk Akademi Oslo.
Håkon Solbakk - 26 år fra Nærøy
Jobber på NordØst i Trondheim
Henrik Falkensteen - 23 år fra Nevlunghavn
Dessertkokk på Restaurant Nemesis Oslo.
Kristoffer Westvik Lofnes - 23 år fra Måløy
Jobber på restaurant Etoile i Stockholm.
Jonas Nåvik - 30 år fra Trondheim
Driver og Kjøkkensjef på Fagn i Trondheim.
Elisabeth Måseidvåg Olsen - 32 år fra Oslo
Jobber på Sjokoladeforretningen Sebastian Bruno i Oslo.
Kokkelandslaget, junior:
Kaptein Geir Magnus Svae - 44 år fra Larvik
Konsern kjøkkensjef på Bølgen & MOI.
Eirik Tufte - 23 år fra Skedsmokorset i Akershus
Jobber på restaurant The Pink Elephant i Oslo.
Aleksander Løkkeberg Vartdal - 23 år fra Klemetsrud i Oslo
Jobber på restaurant Happolati i Oslo.
Aron Espeland - 22 år fra Bryne på Jæren
Jobber på restaurant Vaaghals i Oslo.
Christian Koglin Honstad - 22 år fra Kristiansund
Jobber på Benjamin Bar & Bistro i Oslo.
Runa Kvendseth - 21 år fra Oslo
Jobber på restaurant Park 29 i Oslo.
Commier på landslaget (medhjelpere/assistenter):
Eline Sofie Sunde - 20 år fra Stavanger
Jobber på Hotel Bristol i Oslo.
Mai Sigrid Aagesen - 21 år fra Lakselv
Jobber på Villa 22 i Stavanger.
Kai Andre Lindholt Pedersen - 25 år fra Åmot i Telemark
Jobber på ærverdige Olympen i Oslo.
Jon Erlend Matre - 20 år fra Tromsø
Jobber på Stock i Oslo
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!