Nordre Aker Budstikke

Julegaven til den som har alt

GAVETIPS: - For de aller fleste er tiden blitt en knapp ressurs, så nettopp tid brukt på noe gøy og givende, er noe av det mest verdifulle du kan gi bort til en du er glad i, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam. Foto: Anne Mari Sønsteby

Mange sliter med å finne julegaver til den som har alt. Ved å gi en gave som inspirerer til tur og friluftsliv i året som kommer, forlenger man også gleden, oppfordrer Synne Kvam i Norsk Friluftsliv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: – For de aller fleste er tiden blitt en knapp ressurs, så nettopp tid brukt på noe gøy og givende, er noe av det mest verdifulle du kan gi bort til en du er glad i. Og det er lite som skaper mer glede enn gode uteopplevelser sammen med andre, sier Synne Kvam, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Norsk Friluftsliv er paraplyorganisasjonen for 17 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 950.000 medlemskap og representerer over 5000 lokale lag og foreninger.

Her i Nordre Aker – eller resten av byen for den saks skyld – er Oslomarka aldri mer enn noen stopp med buss, trikk eller bane unna, så hva er da bedre enn å benytte den ressursen når du skal gi julegaver i år?

Gavetips

Her er friluftsentusiasten i Norsk Friluftslivs beste tips til gaver til den som har alt.

Synne Kvam i Norsk Friluftsliv. Foto: Joe Urrutia / Norsk Friluftsliv

  • Gi bort et kurs: Listen over kurs man kan gi bort som gave er nesten uendelig.


Fordelen med å gi bort et kurs er at den som mottar kurset både får opplevelsen som kurset gir, men blir også i bedre stand til å dyrke interessen eller hobbyen i større grad enn tidligere.

Har du en venn som er glad i å lage mat, kanskje et soppkurs eller et kurs om spiselige ville vekster hadde vært noe? Eller hva med å gi din kjære i gave at dere sammen kan dra på et nybegynnerkurs i kajakk? På den måten får dere nye opplevelser sammen, samtidig som dere lærer noe nytt.

  • Gourmetmiddag i det fri: En god middag servert ute i naturen, er en super gave til en som «har alt».

Finn en idyllisk plass ute, disk opp med en skikkelig tre-retters og server en god vin eller lignende til. På turmat.no finner du spennende oppskrifter på måltider som kan lages på bål, som vil gjøre det enda triveligere å spise ute.

  • Lavterskel-ferietur: En ferietur er en flott gave til en god venn eller kjæreste. Men hvem sier at turen må gå til utlandet?


En fjelltur eller hyttetur her i Norge kan bli en like stor opplevelse, som også er mer miljøvennlig og gjerne mer behagelig for lommeboka. På inatur.no finner du tilgjengelige hytter til leie over hele landet, til en hyggelig pris. Foreslå gjerne et konkret tidsrom, sett opp en liten plan for turen og forklar at du stiller med togbilletten, teltet eller hyttenøkkelen.

Inviterer du med noen som er mindre friluftsvant enn deg selv, kan en bonusgave på turen være et lite «kurs» i friluftsferdigheter, som for eksempel bygging av gapahuk, introduksjon til fisking, eller bålkokkelering.

  • En praktisk gave som inspirerer til opplevelser: Hva med å gi bort en praktisk gave som også kan kombineres med at du inviterer personen med på noe hvor gaven kan brukes?

For eksempel kan man gi bort et liggeunderlag, en god kniv, en hodelykt, tursko, sovepose, bærplukker, en håndbok om sopp eller lignende, og samtidig invitert med mottakeren på en tur hvor de får brukt gaven.

Det blir også stadig mer aktuelt å gi bort brukte julegaver, og sport- og friluftsutstyr ble nylig kåret til «Årets bruktjulegave» av FINN.no. Ved å kjøpe brukt er du snillere mot miljøet, samtidig som du kan få tak i produkter av høyere kvalitet til en bedre pris.

  • Gi bort et medlemskap: Ved å gi bort et medlemskap i en organisasjon eller forening, kan du åpne mange nye dører for den som mottar gaven. Et slikt medlemskap bringer ofte med seg flere fordeler, slik som medlemsrabatter på for eksempel kurs og utstyr. Mange gir også ut medlemsblader med inspirerende reportasjer, intervjuer, tips og råd som kan være nyttige.

Hvis du ser for deg en aktiv ferie med din kjære i året som kommer, hvorfor ikke gi bort et medlemskap i en forening som gagner dere begge, eller hele familien. For eksempel får man tilgang til over 100 båter rundt omkring i landet ved å være medlem hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Frist for å avgi stemme er dessverre utløpt.

Klikk her for å se resultatet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...