Nordre Aker Budstikke

Julekvelden kom tidlig hit i år: Idrettslaget jubler over pengestøtte

Stor jubel i Koll over tilskuddet fra Sparebankstiftelsen - foran fra venstre: Tobias Tronbøl Lium, Pauline Myklebust og Johan Lunde. Bak: Bernt Christian Hellerud, Pål Myklebust, trener Elling Fossheim Asplin og Heidi Tronbøl. Foto: KOLL IL

Idrettslaget har fått hele 450.500 kroner i pengestøtte fra stiftelsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 13:05

KRINGSJÅ: Idrettslaget Koll er svært glade for eventyrlig hjelp fra Sparebankstiftelsen DNB, til å bidra til bedre orienteringsopplæring i skolen og et bedre tilbud i idrettslaget, melder klubben selv tirsdag.

Sparebankstiftelsen DNB har gitt Koll 450.500 kroner til prosjektet «Bedre skole og bedre drettslag» som vil pågå fram til forsommeren 2020.

– Det oppleves helt fantastisk. Koll Orientering er en klubb i kraftig vekst. Denne gaven gjør at vi kan løfte klubben til et enda et høyere nivå, sier Pål Myklebust, som er leder i orienteringsgruppa.

Kollingene ble så glade at de både inviterte til pølsefest og nattorienteringsløp på Kollhytta som følge av den store gaven. For Koll kom julekvelden tidlig i desember i år!

Nye muligheter

– Gaven gjør at vi kan realisere prosjekter som vi har hatt en drøm om lenge, men som ikke hatt ressurser til å gjennomføre. Klubben vil styrke vår fremtidige rekruttering via samarbeidet med skole og aktivitetsskolen på Kringsjå og Korsvoll. Klubben vil med gaven få kick-startet et kartarbeid som vi ellers ikke ville hatt krefter til å sette i gang. Vi vil også kunne gjennomføre stemplingsfrie arrangement både i samarbeid med skolene og i egen regi.


Støtten gjør at skolene blant annet kan hjelpes med topp kart, kompass og elektronisk stemplingsutstyr som også kan brukes på alle alderstrinn.

– Blir dette til nytte for de allerede aktive medlemmene?

– De unge medlemmene vil nå kunne bli involvert i kartarbeidet og rekrutteringsarbeidet på skole og AKS. De vil kunne lære masse både orienteringsfaglig og personlig. Nivået på O-gøy treningene og O-gøy cupene vil kunne løftes ytterligere. Dette vil alle klubbens medlemmer dra stor nytte av.

Fullfinansiert

Koll er også takknemlig for støtte fra Nordre Aker bydel og Akershus og Oslo Orienteringskrets. Fra bydelen er det gitt 20.000 kroner i frivillighetsmidler. Med den siste store gaven er satsingen fullfinansiert.

– Det aller beste med gaven fra Sparebankstiftelsen DNB er at den gjør prosjektet fullfinansiert. Vi har av Sparebankstiftelsen DNB fått alt vi trenger for å gjennomføre de oppgavene som vi brenner mest for å realisere. All risiko for gjennomføring er i praksis borte og for en klubb som Koll som kun baserer seg på frivillig innsats, er dette en drøm som blir virkeliggjort.


Nå skal det også legges til at gjennomføringen fordrer mye dugnadsinnsats.

Opplever vekst

Erfaringene som prosjektet vil gi skal spres og gis til alle andre som måtte ønske dem. Kolls orienteringsgruppe kom i gang i 1940. Under krigen ble den senere TV-profilen Erik Diesen årets o-løper et av årene. Det ble arrangerte illegale konkurranser. Aktiviteten har variert opp gjennom årene. De siste årene har ikke minst O-gøy-treningene på torsdagene vår og høst samlet mange barn. Medlemstallet har vokst til 250.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...