Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Må ha nye høyspentlinjer

Kablene har gått ut på dato

UTGÅTT: Høyspentlinjen - her over Frysjaveien. Men det er kablene i bakken fra Sogn - Lillo, som skal byttes ut. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Snart starter jobben med å legge 4,2 kilometer med ny høyspentkabel mellom Lillo og Sogn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Hafslund Nett har planer på å legge en ny høyspenningskabel mellom Lillo og Sogn transformatorstasjoner i løpet av 2015.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Prosjektet er tenkt startet opp i midten av april og den nye kabelen er planlagt å settes i drift i løpet av oktober, forteller prosjektleder Mikael Zander i Hafslund.

LES OGSÅ: Krever sykkeltrasé i Grefsenveien

4,2 kilometer

Han forteller videre at den totale lengden av den nye kabeltraséen mellom Lillo og Sogn er rundt 4200 meter lang og består av åtte delstrekk, eller etapper.

– Hvert delstrekk er mellom 400 og 700 meter lange. Dybden på kabelgrøften er på rundt én meter og bredden er rundt 0,5 til to meter, legger Zander til.

Bakgrunnen for prosjektet er at dagens kabler som forsyner Lillo med strøm fra Sogn er av typen trykksatte oljekabler.

LES OGSÅ: Nekter å gi opp 55-bussen på Lillo: Slik skal bydelen redde bussen til tross for Ruter-nei

Gått ut på dato

– Disse oljekablene ble lagt på 1960-tallet og har begynt å gå ut på datoen og det har oppstått noen oljelekkasjer de siste årene. På store deler av den nye traseen graves slike gamle oljekabler opp og plassen i bakken blir gjenbrukt til den nye kabelen, forteller prosjektlederen.

Den nye kabelen har en moderne plastisolasjon, i stedet for som på de gamle oljekablene, som er isolert med papir og olje.

– Oljekabelen over Akerselva vil også bli fjernet og erstattet med nye plastisolert kabel, avslutter Zander.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...