Nordre Aker Budstikke

Kaffebønna har åpnet!

Kaffemulighetene har virkelig åpnet seg for elever og lærere - og andre som stikker innom - ved Nydalen videregående skole. Foto: NYDALEN VIDEREGÅENDE SKOLE

Som en del av den praktiske undervisningen åpnet i dag kafeen, inne i skolebygget. Snart kommer det butikk også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2020 kl 11:25

NYDALEN: Rektor ved Nydalen videregående skole, Linn-Siri Jensen, forteller at dette er et prosjekt i regi av og med elever på linja: Service og samferdsel.

– Kaffebønna skal bidra til praktisk undervisning, og elevene skal lære mer om blant annet bestilling, service og budsjett, slik at flere av lærerplanmålene dekkes gjennom denne praktiske undervisningen og læringen, forteller Jensen.

Den vanlige skolekantinen vil holde åpent som tidligere. Kaffebønna holder åpent i skoletiden:

– Både elever og lærere har vært på barristakurs, flere typer kaffe selges i Kaffebønna. Elevene selger også brødskiver med enkelt pålegg, og det er rimelige priser, frister rektoren.

Hva med en Americano til 15 kroner?


Noen av elevene i nyåpnede Kaffebønna. Foto: NYDALEN VIDEREGÅENDE SKOLE

Butikk

I tillegg skal det om kort tid også være en butikk oppe og gå i skolebygget. Der skal det selges skolegensere og andre ting som elevene lager, blant annet på linja: Tilrettelagt opplæring. Det vil også bli arrangert et julemarked.

Ikke vanlig traktekaffe akkurat... Foto: NYDALEN VIDEREGÅENDE SKOLE

Overskudd til veldedig formål

– Alle kan komme innom her og kjøpe en kaffe, eller noe i butikken. Å være med å drifte en kaffesjappe eller en butikk gjør at elevene får være med på mange praktiske øvelser. Elevene rullerer på å jobbe i både kaffesjappa og i butikken, og de får vurderinger underveis. Eventuelt overskudd går til Deaf Aid i Kenya.

Rektoren bedyrer også at elevene er glade i kaffe. Har hun selv smakt på kaffen?


– He, he, nei ikke ennå. Men jeg har varslet min ankomst, snarest mulig.

Rektor på Nydalen vgs., Linn-Siri Jensen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...