Nordre Aker Budstikke

Kajas populære fiksefester fikk miljøpris

Ordførere Marianne Borgen med Prisvinner Kaja Ahnfelt. Foto: Martin Leander Møinichen Brandtzæg/Naturvernforbundet

Oslo Miljøpris er delt ut til primus motor i Restarters Oslo, Kaja Ahnfelt fra Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2017 kl 13:30

RÅDHUSET/BLINDERN: – En velkommen heder, sier Naturvernforbundet om utdelingen, i en pressemelding.

Kaja Ahnfelt er bosatt på Blindern, og ifølge Naturvernforbudet en allerede viktig bidragsyter for det grønne skiftet.

Under Bymiljøkonferansen 2. juni ble hun hedret med Oslo Miljøpris, delt ut av ordfører Marianne Borgen.

Prisen er et diplom og 50.000 kroner. Den ble delt ut første gang i 1998, da under navnet Oslo bymiljøpris.

Fiksefest for elektornikk

Restarters Oslo er et konsept som handler om å fikse elektronikk. Kaja startet i 2016 Restarters Oslo og satte dermed i gang en bølge med reparasjon og vedlikehold i hovedstaden, skriver Oslo kommune om vinneren.


«Restarters Oslo arrangerer fiksefester for elektronikk og har så langt hatt fulle arrangementer flere plasser i Oslo. Her samles det fiksere som gratis reparerer alt fra brødristere til mobiltelefoner for de som stikker innom. Kaja har også fått med seg Deichmanske bibliotek, Norway Makers, So Central, Forbrukerrådet og Naturvernforbundet som støttespillere og samarbeidspartnere,» ifølge Oslo Miljøpris.

Kaja har drevet prosjektet med begrensede midler og egen frivillig kapasitet siden oppstarten. Hun har brakt et nytt konsept til Oslo og utviklet det sammen med likesinnede.

Inspirasjon fra London

Restarters Oslo er inspirert av The Restart Project i London.

– Ikke bare er det gøy å reparere ting, det er også helt nødvendig. Norge ligger på verdenstoppen i elektronisk avfall. Vi trenger gode tiltak som fiksefester om vi skal redusere vårt globale fotavtrykk, sier leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg.

Naturvernforbundet har støttet Restarters Oslo helt fra starten.


– Dette passet perfekt inn med vårt eget prosjekt «Ta vare på det du har» som arrangerer alt fra fiksemarkeder til klesbyttedager. Prosjektet har som formål å inspirere og hjelpe folk å fikse tingene sine, helt i tråd med tanken bak Restarters Oslo, sier Ask Lundberg.

Naturvernforbundet håper nå at utmerkelsen fra Oslo kommune vil inspirere andre kommuner rundt om i landet til å satse på det samme.

Les mer om konseptet på restartersoslo.org og tavarepådetduhar.no

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...