Nordre Aker Budstikke

Kan bli lettere å bygge ny bolig uten parkeringsplass

Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ILLUSTRASJON

Vi blir flere - og det trengs flere boliger. Nå vurderer byråden parkeringskravet ved bygging av nye boliger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2016 kl 16:03

OSLO/NORDRE AKER: For kort tid siden skrev Nordre Aker Budstikke om det tidligere planlagte nye Nydalskrysset. Nå er planene lagt på is. Det er lagt opp til null bilvekst, vi skal sykle, gå eller kjøre kollektivt.

– I forbindelse med Stortingets behandling av Nasjonal Transportplan (NTP) 2014-2023 ble det med bakgrunn i Klimaforliket (2012), vedtatt mål om nullvekst i personbiltrafikk i storbyene. Dette målet er senere nedfelt i målene for Oslopakke 3, uttalte Statens Vegvesen til avisen.

Redusering

Videre.

– Byrådet i Oslo har som mål å redusere biltrafikken i Oslo med cirka 30 prosent innen 2030. Det tilsier enda strengere restriksjoner på bilbruk i Oslo enn det Stortinget har lagt til grunn ved behandlingen av NTP.

Her kan du lese hele saken.

Krav til parkeringsplasser

Ved bygging av nye boliger, så er det også krav til parkeringplasser tilknyttet boligene.

Når biltrafikken skal reduseres, hvorfor fortsatt samme krav til parkeringsplasser til nye boliger?

– Dagens parkeringsnorm er under revisjon, men dette arbeidet er ikke ferdig enda. Foreløpig er vi så strenge som dagens parkeringsnorm tillater, men vi tar hensyn dersom det er særlige omstendigheter som bør ivaretas, sier byråd for byutvikling, Hanna Marcussen (MDG).

Prioriteringen

Hun fortsetter.


– Vi ønsker å legge til rette for befolkningsvekst i Oslo. Når vi blir flere mennesker i byen og bor tettere, så er det viktig med gode uteområder. Både av miljøhensyn og av plasshensyn, ønsker vi å prioritere fotgjengere, syklister og kollektivtilbud – og arealer til gode uterom, framfor biltrafikk og parkering.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...