Nordre Aker Budstikke

Kan bli mye mer snapping på helsestasjonene

Helsesøster Tale Maria Krohn Engvik begynte med noe nytt, hun snappet med de unge. Det ble en suksess. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

«Helsesista» snappet direkte med ungdommene, og det ble lagt merke til. – Vi skal møte ungdom der de er, og gi de rask hjelp og svar, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV). Nå er det satt av to millioner til kommunens eget snapchat-prosjekt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 08:49

OSLO: Helsesøster Tale Maria Krohn Engvik fant på noe ingen helsesøster hadde gjort før henne. Hun tok i bruk video-, bilde- og meldingstjenesten Snapchat for å kommunisere direkte med ungdommene, gjennom brukeren «Helsesista».

Krohn Engvik var også helsesøster i Bydel Nordre Aker.

Tale Maria Krohn Engvik ble i fjor høst tildelt Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris 2017, for sitt arbeid for å fremme åpenhet om - og innsyn i - hverdagslivet til unge mennesker.

Bydel Nordre Aker er med i Snapchat-prosjektet, her bydelsdirektør Øyvind Henriksen med byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) ved tidligere anledning ved Trikkehallen på Kjelsås. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Skal prøve ut nye løsninger

Arbeidet til Helsesista ble godt lagt merke til, og i 2017 fikk Helseetaten oppdrag om å koordinere prosjekt om bruk av sosiale medier til kommunikasjon med barn og unge i helsestasjons- og skolehelsetjenesten.


– Formålet med prosjektmidlene er å gi kommunene støtte til å prøve ut nye løsninger på sine utfordringer. Fylkesmannen har tildelt to millioner kroner til byrådsavdelingen og prosjektet «SnapChat – trygg og direkte dialog/kommunikasjonskanal med ungdom», står det i brev som Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap har sendt til Helseetaten, fra mars i år.

Totalt satte Fylkesmannen i Oslo og Akershus av en ramme på 5.7 millioner kroner i såkalte skjønnsmidler til fornyings- og innovasjonsprosjekter.

Nordre Aker med

Videre i samme brev står det også at prosjektsøknaden har vært utarbeidet av byrådsavdelingen, i tett samråd med følgende deltagende virksomheter: Helseetaten; avdeling for psykososiale tjenester og bydelene Frogner og Nordre Aker. Også Bydel Gamle Oslo er med i prosjektet.

Byrådsavdelingen ber nå Helseetaten lede prosjektet videre og koordinere bydelenes arbeid.

Prosjektet skal blant annet teste ut bruk av sosiale media i helsestasjons- og skolehelsetjenesten i økt grad, med utgangspunkt i Helsedirektoratets nye veiledningsprinsipper for sikker digital kommunikasjon.


Videre ber byrådsavdelingen om at prosjektbeskrivelse og fremdriftsplan oversendes byråden til orientering, innen 15.juni, og sluttrapport og analyse skal være ferdig innen 31. desember 2018.

– Rask hjelp og svar

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), synes det er viktig at de unge får hjelp fra noen som tør å snakke rett ut.

– For oss i byrådet er det viktig å bygge ut en god psykisk helsetjeneste. Mange unge sliter og mange har spørsmål de trenger svar på for å fungere godt. De må få rask hjelp og svar på det de lurer på, av folk som tør å snakke rett fra levra, sier byrådet til lokalavisa.

Videre:

– Vi er veldig stolte av Helsesista som har tatt i bruk sosiale media for å kommunisere med unge om viktige tema. Hun har nådd bredt ut og viser at skolehelsetjenesten kanskje kan nå ut til enda flere unge gjennom ulike digitale kanaler. Jeg er opptatt av vi skal møte ungdom der hvor ungdom befinner seg. Da vi må kunne tenke nytt og kreativt. Gjennom dette prosjektet skal vi skaffe oss økt kunnskap om hvordan ungdom selv ønsker å bli møtt og hvilke muligheter og utfordringer som ligger i slike kommunikasjonsformer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...