Nordre Aker Budstikke

Kan bli vinteridyll på julaften i store deler av landet

Meteorologene har snudd, nå kan det bli hvit jul i store deler av landet. Foto: Christian Fredrik Borg

Meteorologene snur og sier det likevel kan ligge an til en hvit jul i store deler av landet neste uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORGE: Tidligere denne uken så det mørkt ut for alle som håpet på en hvit jul med masse snø på julaften rundt om i det ganske land.

Været har vært varmt, grått og vått den siste tiden, og værmessig har det vært lite som har minnet om jul. Nå kan det forandre seg, ifølge Meteorologisk institutt.

– Jeg må understreke at dette fremdeles er usikkert, men dersom prognosene slår til, kan det bli snøfall og drømmejul i store deler av landet julaften. Det ser ganske bra ut mange steder, sier statsmeteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt til NTB.

Temperaturene faller

I helgen vil det stort sett bli mildvær de fleste stedene i landet, sier Seter. Men etter helgen beveger de milde luftmassene seg vekk, og dermed blir det kjøligere i hele landet.

– Det er rimelig sikkert at minusgradene kommer tilbake igjen i Troms og Finnmark, etter plussgrader i helgen. Så går temperaturene videre nedover utover uka, sier hun.


Temperaturene faller også ellers i Sør-Norge. Flere steder kan få snøfall, sier Seter, som understreker at det fremdeles er tidlig å anslå været for julaften.

– Men med nordavind, kjølig luft og kanskje snøbyger, så ser det lovende ut. Dette er et vær vi gjerne skulle ha bestilt til jul, sier hun.

Usedvanlig varmt

2020 har så langt vært et usedvanlig varmt år i Norge. I årets elleve første måneder har snittemperaturen vært på 3,9 grader, noe som er 2,2 grader over normalen. Normalen er gjennomsnittet over de tretti årene fra 1961 til 1990.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...