Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kan brenne inne på grunn av sikkerhetslås

Sikkerhetslås med innvendig nøkkel. Foto: Foto: Per Chr. Tellefsen, Hytteliv

Enkelte sikkerhetslåser kan by på problemer om det brenner hjemme og familien må evakuere. Nå ber brannvesenet om at sikkerhetslåsene fjernes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2014 kl 16:44

OSLO: Brann- og redningsetaten (OBRE) har opplevd at enkelte ikke kommer seg ut av brennende leiligheter på grunn av sikkerhetslåser som kun kan åpnes med nøkkel fra innsiden.

Nå ber OBRE om at disse skiftes ut.

LES OGSÅ: - Du står ikke med sneipen over gasslekkasjen

Klarte ikke rømme

Det er Brannevalueringsgruppa som kommer med anbefalingen. Bakgrunnen er at brannvesenet har sett at personer ikke har klart å evakuere fordi de ikke har fått opp sikkerhetslåsen.

I to av boligbrannene i 2014 har personer vært nær  ved  å  omkomme.

LES OGSÅ: I disse gårdene sprer branner seg i rekordfart

I begge disse tilfellene var beboerne inne i den leiligheten hvor brannen startet. De har forsøkt å komme seg ut av leiligheten for å rømme via trapperommet, uten å klare det. Rett og slett fordi nøkkelen ikke sto i sikkerhettslåsen. I  2013  omkom en person på grunn av dette. 

Brudd på forskrift

I en pressemelding beskriver OBRE at man ved rømning i røykfylt miljø ofte ikke finner den raskeste veien mot en utgangen eller  nøkler for å  åpne  utgangsdører.

I en uoversiktlig og stressende situasjon, og under påvirkning av røyken, kan forvirringen bli et faktum. Og det er nettopp disse grunnene som har gjort at beboerne ikke har klart å rømme ut til trapperommet.

LES OGSÅ: Farlig mangel på røykdykkere i Oslo

OBRE ber nå om at alle sikkerhetslåser som kun kan åpnes innenfra med nøkler, skiftes, og opplyser samtidig om at slike sikkerhetslåser er brudd på både brannforebyggende- og byggtekniske forskrifter som sier at dør til rømningsvei skal være lett å åpne uten bruk av nøkkel.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Da trikken krasjet fløy den eldre mannen igjennom midtgangen

Nytt tennisanlegg på Midtstuen

Hele landet sender russekort til Oliver (8)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...