Nordre Aker Budstikke

Kan du hjelpe Stein Erik?

Forfatter og journalist Stein Erik Kirkebøen trenger hjelp, har du noen gamle bilder eller historier fra Skar, særlig også av Kruttverket. Kruttverkruinen i bakgrunnen. Foto: PRIVAT

Hvert år utgis Maridalens Venners årbok, og planen for neste års tema er Skar leir. Men de mangler bilder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2020 kl 09:40

MARIDALEN: Forfatter og journalist Stein Erik Kirkebøen er allerede i gang med å planlegge for neste års årbok, i regi av Maridalens Venner. Den skal handle om Skar og alt det spennende som har skjedd der gjennom årene. Nå trenger han hjelp:

– Jeg trenger hjelp til å finne gamle bilder av kruttverket og leiren på Skar. Har du bilder i skuffen, på loftet – eller kanskje på veggen? Vi har ingen bilder fra gamle dager, fra Skar leir. Årbok blir det nok, bokstaver kan alltids skrapes sammen, men den blir veldig mye finere hvis vi finner gamle bilder. Men de er vanskelig å finne, foreløpig har vi ingen, sier han til Nordre Aker Budstikke.

– Vi har tråla arkiver og samlinger så godt det lar seg gjøre i disse koronatider, men resultatet er ingen bilder. Da står vi igjen med nye bilder av gamle, forfalne bygninger. Og det holder jo ikke. Vi ønsker oss veldig bilder fa den gang det var liv og røre på kruttverket og i leiren.

Siste håpet, bedyrer Kirkebøen, er at noen av Nordre Aker Budstikkes lesere har bilder fra gamle dager på Skar, hengende eller liggende, ett eller annet sted. De kan godt være støvete, kanskje kjenner du noen som har slike bilder?

LES OGSÅ: Årboka til Maridalens Venner for 2020 omhandler hyttehistorie i Marka, kanskje har du gått forbi noen av disse på tur?


Skar leir innerst i Maridalen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

I drift 1861-1900

– Kruttverket var i drift fra 1861 til rundt 1900. Da var det ikke så mange fotoapparater i omløp. Men noen var det, og kanskje har ett av dem vært med på tur til Skar kruttverk. Utover på 1900-tallet ble fotoapparater noe vanligere, og det må da finnes bilder som er knipsa i Skar leir hvor det var militær aktivitet helt fram til 1998.

Spesielt interessant hadde det vært med bilder fra krigen. Tyskerne inntok raskt Skar, satt opp flere store bygninger og hadde stor aktivitet der inne. Det hadde vært fantastisk med bilde(r) fra den triste perioden. Om du ikke har bilder, men «bare» gode historier fra Skar, så er det også svært velkomment, sier Kirkebøen, som kan nås på telefon 91139562.

Nordre Aker Budstikke kan også videreformidle kontakt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...