Nordre Aker Budstikke

16- og 17-åringer:

Kan få vaksine i andre bydeler

Helsebyråd Robert Steen (Ap) og assisterende kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe på et pressetreff før sommeren. Foto: Lise Åserud / NTB

Stor vaksineleveranse gjør at alle innbyggere på 16 og 17 år vil kunne få vaksine i løpet av drøyt to uker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER/OSLO: Flere bydeler tilbyr koronavaksine til 16- og 17-åringer som ikke er hjemmehørende i bydelen. Allerede i slutten av forrige uke ble flere unge vaksinert gjennom «drop-in»-tilbud i disse bydelene.

I Nordre Aker har ikke vaksineringen av 16- og 17-åringer begynt. Bydelsoverlege Tom Sundar opplyste mandag at de hadde gått i gang med å ringe til innbyggere i aldersgruppa.

Først neste uke starter Bydel Nordre Aker for vaksinering av 16- og 17-åringer som ikke skal på utveksling eller har alvorlige sykdommer.

Flere 16- og 17-åringer i Nordre Aker har imidlertid blitt vaksinert i andre bydeler. Så langt har elleve prosent av Oslos innbyggere i aldersgruppa fått minst én dose, opplyser Helseetaten.

Forståelse fra etaten

Leder for vaksineprogrammet i Oslo, Miert Skjoldborg Lindboe i Helseetaten, har imidlertid en oppfordring.


– Innbyggere født i 2004 og 2005 oppfordres sterkt til å møte til «drop-in» i egen bydel når dette tilbudet tilgjengeliggjøres, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Og klargjør:

– Vi har forståelse for at det oppleves enklere for mange å vaksineres der de for eksempel går på skole. Man har dermed mulighet til å møte til «drop-in» i en annen bydel enn der man bor.

Miert Skjoldborg Lindboe er leder for vaksineprogrammet i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB

Oppfordrer til registrering

I uke 37, som begynner om halvannen uke, vil kommunen motta mange vaksinedoser, ifølge Skjoldborg Lindboe.

– Med denne leveringen vil vi kunne vaksinere alle innbyggere født i 2004 og 2005.

Vaksinering i Nordre Aker

  • Innbyggere født i 2004 og 2005 kan registrere seg for vaksine. Bydelen vil så ta kontakt for informasjon om time.
  • Innbyggere født i 2005 som ikke har fylt 16 år, må ha samtykke fra foreldre.

«Drop-in»-vaksinasjon for ungdom født i 2004 og 2005 begynner tirsdag 7. september i Nordre Aker.

Tilbys på følgende tidspunkt:

  • Tirsdag, torsdag og fredag klokken 09.00-11.15 og 12.00-14.00
  • Tirsdag, onsdag og torsdag klokken 18.30-20.30

Kilde: Bydel Nordre Aker

Kommunen har åpnet for at innbyggere født i 2004 og 2005 kan registrere seg for vaksinasjon. Det gjøres via registreringsløsningen i Helseboka.


– Vaksinesenteret i bydelen der man bor, vil så ta kontakt på SMS for å tilby første ledige vaksinetime. Registrering forutsetter at man har BankID, og vi oppfordrer dermed alle født i 2004 og 2005 til å skaffe seg BankID. Har man ikke dette, må man vente på «drop-in» eller at bydelen tar kontakt, forklarer lederen for vaksineprogrammet i Oslo.

På «drop-in»-tilbudet vil det både være mulig å få hjelp til på sette opp timeavtale eller få vaksine på stedet hvis det er ledige timer.

I neste uke åpnes det for vaksinering av 16- og 17-åringer i Nordre Aker. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...