Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Kan skape mer frykt og utrygghet

Midtoddveien ved Coopbutikken, hvor det ene ranet skal ha skjedd. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sier politiet om informasjonsflyten i forbindelse med at mindreårige gutter ble utsatt for ran og vold på Kjelsås og Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2017 kl 16:45

NORDRE AKER: Lørdag for to uker siden, ble to mindreårige gutter utsatt for ran og vold på Kjelsås.

Samme lørdagskveld, litt senere, så ble en annen gutt ranet - lenger mot Grefsensiden, men ikke langt unna det første ranet.

Ofte twitrer politiet om forskjellige hendelser de rykker ut til. Noen ganger gjør de det ikke.

LES OGSÅ: Jente 15 år om drikke- og ruspress: – Bare tull at det ikke går an å si nei!

Som ved ranene på Grefsen og Kjelsås lørdag for et par uker siden, og det er lite eller ingen informasjon som kommer ut til beboerne fra politiet om det som har skjedd.

Hvorfor ikke mer informasjon ut til folket?

– I ranssaker må vi i hver sak vurdere om bruk av media er riktig av hensyn til etterforskningen og de berørte. Særlig der det er snakk om mindreårige er vi forsiktig med å eksponere slike saker i media, sier leder ved Ungdomsavsnittet ved Majorstuen Politistasjon, Anne Merete Ansok.

Hun legger til at dette av hensyn både til de berørte og gjerningsmennene som ofte er veldig unge. Mediaomtale kan være en stor belastning for disse.

LES OGSÅ: Flere ungdommer i slåsskamp - en sendt til sykehus.
 

Ikke mer utsatt for fare

– Så lenge vi ikke mener at publikum er mer utsatt for fare om de ikke får kunnskap om enkelttilfeller, unnlater vi å bruke media. Det kan skape mer frykt og utrygghet, og gi et inntrykk av at situasjonen er verre enn det den er, ifølge politiet og Ansok.
 
Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med politiet onsdag ettermiddag, som kan bekrefte at ranshendelsene fortsatt er under etterforskning, og at sakene er prioriterte. Men utover det kommenterer politiet ikke sakene, heller ikke om det er foretatt pågripelser eller ikke.

LES OGSÅ: Om rus, hjemmefester, trakassering og tyverier: – Nå har det eksplodert her også!

I sammenheng

Her er fra den forrige saken.

Majorstuen politistasjon opplyser til Nordre Aker Budstikke at de etterforsker to hendelser der unge gutter ble ranet på Kjelsås lørdag kveld. Den første hendelsen skjedde ved trikkestoppet i Midtoddveien.

Mindreårige

Politiadvokat Gjermund Hanssen ved Majorstuen politistasjon har nå saken på sitt bord.

– Politiet kan bekreftet at to mindreårige gutter ble ranet i Midtoddveien ved 21-tiden lørdag kveld. De ble utsatt for vold og trusler fra flere gjerningspersoner og fraranet en mindre mengde kontanter, sa han til Nordre Aker Budstikke etter ranene.
 

Nytt ran senere på kvelden

Dette er imidlertid ikke den eneste ranshendelsen lørdag politiet nå ser nærmere på.

– En mindreårig gutt ble ved 23-tiden frastjålet jakken sin i Marsveien. Politiet ser hendelsene i sammenheng da det formentlig skal være gjerningsmenn fra samme omgangskrets som står bak begge hendelsene, sa også Hanssen.
 
Saken etterforskes ved ungdomsavsnittet på Majorstuen.

– Ingen er foreløpig pågrepet i saken. Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å si noe mer detaljert om hendelsesforløp eller mulige gjerningspersoner, ifølge politiadvokaten for to uker siden.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...