Nordre Aker Budstikke

Kan snart ønske 300 flere elever velkommen

Marienlyst skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Marienlyst skole utvider, og til høsten står 10 splitter nye klasserom klare til 300 nye ungdomsskoleelever.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARIENLYST: Marienlyst skole i Bydel St. Hanhaugen tar imot ungdomsskoleelever fra Ullevål.

Her drives også ungdomstilbudet Leker'n i samarbeid med bydelene St. Hanshaugen og Nordre Aker. Leker'n ble opprettet etter at bydelens leiekontrakt med Abelloftet ble avsluttet i fjor.

Tett tak

Denne uka var det kranselag på Marienlyst skole. Taket på det nye bygget er tett, og om et halvt år kan skolen ønske ytterligere 300 elever velkommen.

Andreas Halsebakke (prosjektleder i Undervisningsbygg), Frode Hovland (byggeleder i ÅF Advansia), Morten Lian (prosjektingeniør i HENT), Sissel Muri (ÅF Advansia), Simen Muri Bø (ÅF Advansia) og Frode Grønning (prosjektleder i HENT). Foto: UNDERVISNINGSBYGG

Prosjektleder Andreas Halsebakke i Undervisningsbygg hedret bygningsarbeiderne med hjortegryte og bløtkake under tett tak i det nye bygget på Marienlyst denne uka.


– På vegne av Undervisningsbygg ønsker vi velkommen til kranselag. Dere har gjort en fantastisk jobb, sier Andreas til rundt 60 oppmøtte bygningsarbeidere, i en pressemelding.

Halsebakke forteller at taket var tett i god tid før jul, men at de valgte å ta kranselaget nå i februar når det er flere bygningsarbeidere på bygget, som er markering for godt utført arbeid så langt.

Øker kapasiteten

Nybygget står ferdig allerede 4. juli i år. Til høsten kan dermed Marienlyst skole ønske ytterligere 300 elever fra ungdomstrinnene velkommen – som vil bli fordelt i 10 splitter nye klasserom. I øverste etasje vil det også bli bygget kontorer og arbeidsplasser med tilhørende fasiliteter for 27 lærere.

Nybygget tar form, bak stillaser og presenning. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er totalentreprenørfirmaet HENT som har utført arbeidet med nybygget. Kontrakten med entreprenørfirmaet har en verdi på ca 60 millioner kroner (eks. mva).


Nybygget er oppført på baksiden av den eksisterende skolen, og bygges etter passivhus-standarden. Det vil si at skolen har et vesentlig lavere energibehov enn før i tiden.

Marienlyst skole ble grunnlagt i 1954 og er både en barne- og ungdomsskole. I dag er Marienlyst skole oppført på gul liste i Riksantikvarens kulturminnedatabase – og er altså bevaringsverdig.

LES OGSÅ:

SiO bygger studentboliger i Blindernveien 6 - må ruste opp Marienlystparken og Leker'n

Vil ha kulturhus på Ullevål: Er klare for å samarbeide med de nye eierne av kinobygget

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...