Nordre Aker Budstikke

Kan snart ønske velkommen til nye, utfordrende oppgaver

Fordi aktivitetene i The Cube blir mer i ro enn ellers i Fangene på fortet, er det brukt mer tid på å gjøre kulissene «naturtro» i den nye delen. Her er Albert Buli i Fengselsgården. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Aktivitetssenteret Fangene på fortet i Nydalen utvider med 250 kvadratmeter – og oppgaver som likner enda mer på TV-programmet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2019 kl 12:50

NYDALEN: Etter planen skal det nye arealet åpne for publikum 1. april. Det blir en utvidelse av lokalene som er tilknyttet inngangspartiet og serveringsområdet.

Kuben

Den nye delen har fått navnet The Cube, og vil inneholde to nye spillrom, forklarer Albert Buli, som er daglig leder på Fangene på fortet.

– Disse blir Isolatet, som er inspirert av mentalsykehus, og Fengselsgården, sier han.

I motsetning til de 45 eksisterende cellene i Fangene på fortet, som har mer fysisk krevende oppgaver, vil aktiviteten i de to nye spillrommene foregå mer i ro. Her må man gruble mer, og det settes større krav til samarbeidsevnen til deltakerne. I tillegg vil gruppene her få med seg en spillvert.

Isolatet - her blir det blod på veggene, tvangstrøyer, og gammelt sykehusutstyr er innkjøpt for å sette den rette stemningen i rommet, forteller Albert. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


– Her har vi hentet mer fra tradisjonelle escape rooms, og er i enda større grad inspirert av det opprinnelige Fangene på fortet. Her skal lag på 3-5 personer løse oppgaver ved hver sin stasjon. Når de greier det frigjøres en gullmynt. Lagene konkurrerer mot hverandre, og den som finner flest gullmynter vinner, sier Buli.

The Cube vil ha kapasitet på 80 personer, og kommer i tillegg til den allerede eksisterende delen av Fangene på fortet, som er på vel1300 kvadratmeter, og som kan ta 150 deltakere.

14-årsgrense

Fangene på fortet er størst på bedriftskunder, og Buli forteller at utvidelsen er et direkte svar på publikums ønsker om flere mindre fysisk krevende aktiviteter, og mer lagarbeid. Fordi oppgavene krever mer, vil det i The Cube være 14-årsgrense.

– Så dette blir for de litt eldre. Nede har vi besøkende mellom 8 og 80 år, sier Buli.

– Så her kan også 90-åringene komme, siden det er mindre fysisk krevende?


– Hehe, ja, det kan de, humrer Buli.

Albert Buli har vært daglig leder på Fangene på fortet siden åpningen i 2016. Han ser frem til utvidelsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fornyer seg

Han forteller at de er opptatt av stadig å kunne tilby gjestene noe nytt.

– Har du vært her noen ganger, kan du løsningene. Når vi har mange bedrifter innom, er det som regel alltid noen som har vært her før. For at det skal være utfordrende også for dem, byttet vi i august 11 av de 45 eksisterende cellene. I tillegg varieres nå oppgavene fra gang til gang i den samme cella, forklarer han.

Fangene på fortet har vært en suksess siden åpningen i 2016. Besøkstallet ligger stabilt på 100.000 mennesker i året, opplyser den daglige lederen. I ukedagene er 200 innom daglig, mens det i helgene gjerne er 600 hver dag. Omsetningen ligger på i overkant av 20 millioner kroner i året. Kostnadene for utvidelsen er på omlag 2,5 millioner kroner, ifølge Buli.


Nydalsveien 28. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fangene på fortet ligger i 1. og 2. underetasje i Nydalsveien 28, med inngang fra gateplan på byggets sørside. I forbindelse med utvidelsen har Nydalen Arkitekter, på vegne av gårdeier Avantor, søkt om bruksendring for de aktuelle 250 kvadratmeterne i kontorbygget – fra dagens regulering som er kontor, industri og lager, til forretning/kultur. De øvrige 1300 kvadratmeterne Fangene på fortet disponerer, har allerede denne dispensasjonen.

Brannsikkerhet

Etter dødsbrannen på et escape room i Polen 4. januar, der fem 15-åringer mistet livet, har sikkerheten på denne type aktivitetssentre fått mye oppmerksomhet. Jentene, som var innelåst da brannen startet, kom seg aldri ut. Oslo kommune har i etterkant trappet opp kontrollene ved Oslos 12 escape rooms.

– Hva gjør dere for sikkerheten til de besøkende her?

– Sikkerheten er kjempeviktig for oss, og får mye fokus. Vi har store lokaler, og flere mennesker inne enn i et typisk escape room. Vi driver også en litt annen greie – her er det for eksempel ingen låste dører. Og dersom brannalarmen utløses åpnes alle dører automatisk. Vi har en gårdeier i Avantor som følger sikkerhetkravene nøye, sier Buli.


Det er Rambøll som har gjort den branntekniske vurderingen av lokalene i forbindelse med søknaden om bruksendring.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...