Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kan vi slå innsamlingsrekorden fra 2015?

Utdeling av bøsser. Kreftforeningen trenger bøssebærere i Nordre Aker. Foto: CHRISTIAN CLAUSEN

I uke 10 og 11 går årets Krafttak mot kreft, og over 20.000 bøssebærere vil besøke husstander over hele landet. Kreftforeningen trenger din hjelp to timer 12. mars, og frister med stor krafttak-konsert på Engebråten!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 10:57

NORDRE AKER: I den forbindelse med årets aksjon søker Kreftforeningen lokale bøssebærere.

Landsomfattende

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette er på mange måter hele Norges dugnad i kampen mot kreft.

Det er 12. året aksjonen gjennomføres som en ren bøsseaksjon.

Engebråten-konsert

I Nordre Aker er Jorid Haavardsholm primus motor for innsamlingsaksjon, noe hun har gjort hvert år, de siste årene.

I tilknytning til innsamlingsaksjon med bøssebærere, inviterer det lokale orkesteret Garderobefosilene for niende gang til konsert på Engebråten skole med basar og kafé, søndag 12. mars.

Jorid håper mange vil bli bøssebærere og melde seg.

– Vi ønsker folk kan sette av to timer søndag 12. mars til å bli med på innsamlingsaksjonen, sier hun.

Aksjonen består av en innsamlingsaksjon med utlevering av bøsser på Engebråten skole klokken 16.00. Konserten starter klokken 18.00 i festsalen på Engebråten.

Garderobefosilene, her fra Elvelangs i Fakkellys i 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Står rekorden fra 2015 for fall?

– Du kan bidra! En hyggelig tur i nærmiljøet på cirka en og en halv time gir i gjennomsnitt nesten. 1500 kroner per bøsse, og du er tilbake i tide til å få med deg den flotte konserten, sier Jorid.

Krafttaket i Nordre Aker samlet i 2016 inn omtrent 41.000 kroner.

– Rekorden fra 2015 er på 45.000 kroner. Klarer vi å sette ny rekord i år? spør Jorid.

Samarbeidspartnere er Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg og NORILCO, en av Kreftforeningens 14 pasientforeninger. Du kan melde deg som bøssebører direkte til Jorid på 913 22 174 eller e-post: haavardsholm@outlook.com

Gi for livet

Pengene som samles inn i årets aksjon skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Det handler kort og godt om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier Ingvild Reitan i Kreftforeningen.

Kreftforskningen har kommet langt. I dag overlever to av tre som får kreft. Likevel får mange den tunge beskjeden om at de ikke kan bli friske av kreftsykdommen, men kommer til å dø av den. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende.

Å leve med uhelbredelig kreft

Distriktssjef i Oslo, Ingvild Reitan. Foto: KREFTFORENINGNEN

Bildet av kreft tegnes ofte i svart og hvitt: Enten blir du frisk, eller så dør du ganske raskt. Kreftforeningen ønsker gjennom årets Krafttak mot kreft å løfte frem den gruppen som lever med en uhelbredelig kreftsykdom i kroppen. Noen lever kun kort tid, men mange kan leve lenge, kanskje flere år.

Kreftforeningen ønsker både at disse skal få leve lenger og løfte frem tilbud som gjør at livene deres skal bli best mulig.

Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen. Foto: AGNETE BRUN

– Når du har uhelbredelig kreft går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanden slutter å renne. Pengene vi samler inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at man får mer tid. At kreften holdes i sjakk. Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes frem en ny kur, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

– Ta godt i mot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss bli gamle sammen! oppfordrer generalsekretæren.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...