Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kan vinne serien til ingen nytte

Etter nedrykket i fjor drømmer Bastionen om opprykk. Det kan bli med drømmen. Blir forslaget om nytt seriesystem neste år vedtatt vil ingen fra 3.divisjon rykke opp i år. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Forbundsstyret i Norges fotballforbund (NFF) foreslår stor endringer i seriesystemene for de fem øverste divisjonene. En av konsekvensene kan bli at Lyn ikke rykker opp i år, selv om de vinner sin avdeling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2016 kl 15:59

KRINGSJÅ: Endringene som skal gjelde for neste sesong, vil også få konsekvenser for denne sesongen. I forslaget som skal behandles på forbundstinget i slutten av februar, foreslås det at antall 3.divisjonsavdelinger skal reduseres til seks fra dagens 12. Dersom forslaget vedtas betyr at ingen vil rykke opp fra 3.divisjon denne sesongen.

Lyn kan dermed spille tidenes sesong, vinne serien, men likevel ikke rykke opp.

LES OGSÅ: Bastionen ble årets navn!

Dårlig nytt

Opprykk og nedrykk vil skje som normalt mellom 1. og 2. divisjon i år.

Forslaget er dårlig nytt for et opprykksjagende Lyn.

– Det er spesielt at fire lag fortsatt får rykke opp fra 2. divisjon i overgangsfasen, mens det er greit at 3.-divisjonsklubbene blir rammet allerede i år. Budsjettene og planene for 2016 er allerede lagt, men hvis dette går gjennom blir premissene for årets sesong endret totalt. Vi ville nok planlagt annerledes dersom vi visste at ingen rykker opp fra 3. divisjon, sier Lyns trener Tresor Egholm til NTB.

Forslaget er ute på høring hos Norsk Toppfotball, fotballkretsene, Divisjonsforeningen, og klubbene i eliteserien, 1. og 2. divisjon.

Forslaget skal behandles forbundstinget på Ullevaal stadion 27. og 28.februar.

LES OGSÅ: Har trent med toppklubber - nå har Erik bestemt seg!

Nei fra 2. og 3.

Det ventes at toppklubbene vil gå for forslaget, mens det klubbene i 2.-og 3.divisjon vil kjempe i mot.

Egholm mener forøvrig at Lyn har fått kort tid til å tenke over forslaget.

– Vi fikk to dager på å komme med et høringssvar. Det føler vi er for liten tid til å formulere et svar som er forankret i klubben, sier Egholm til NTB.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...