Nordre Aker Budstikke

Kanskje kan du oppleve den «neste Karpe» på Kjelsås

Karpe Diem anno 2006, da de sto i startgropen av karrieren, og Frysjastock ble arrangert for aller første gang. Foto: Stig Framnes / Trikkehallen

Lørdag arrangeres Frysjastock for 13. gang. Musikkfestivalen for og av ungdom har hatt flere stjerner in spe på scenen. Og inngangen er selvfølgelig gratis.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2018 kl 11:12

KJELSÅS: Lørdag 8. september inviterer Trikkehallen på Kjelsås til Frysjastock. En musikkfestival som Bydel Nordre Aker har arrangert tolv ganger tidligere. I begynnelsen med scene «på Frysja» - på slettene ved Brekkedammen. De siste årene har arrangementet flyttet inn i Trikkehallen i Midtoddveien, hvor scene og lydanlegg er på plass.

Springbrett

Årets festival byr på to scener, syv artister og syv band. Og hvem vet, kanskje er noen av dem fremtidige stjerner. Vil The Pricks, Fervent Mind, Eira Mariussen, Samiya Mohamed, eller noen andre av årets artister slå gjennom?

I Frysjastocks fotoarkiv har Janko Radovanovic, som jobber på Trikkehallen, funnet disse bildene av et yngre og noe mer ukjent Karpe Diem fra 2006. Samme år som de slapp sitt første album, Rett fra hjertet.

Chirag og Magdi i Karpe Diem, da de spilte på Frysjastock i 2006. Foto: Stig Framnes / Trikkehallen

I sommer møtte vi artisten Sivert Sivertsen (19) på OverOslo. Han spilte på nykommerscenen Gnist på Grefsenkollen-festivalen, og satser nå på en musikkarriere. Selv deltok han to ganger på Frysjastock, første gang som 13-åring.


I vinter kom Rebecca Thorsen på andreplass i den norske Melodi Grand Prix-finalen, med låta «Who We Are», skrevet av tidligere MGP-vinner Kjetil Mørland. Rebecca har spilt på Frysjastock i 2012, 2015, 2016 og 2017.

Sivert Sivertsen OverOslo 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Vil gi unge artister en scene

I år deltar artister og band fra hele Oslo. Lokale Nordre Aker-artister finner vi også.

– Vi avslutter festivalen med Vibey North. Medlemmer i bandet er fra bydelen og har flere ganger spilt på Frysjastock, men da under navnet RadioClowns, forklarer Janko.

Motivasjonen i Bydel Nordre Aker for å starte med Frysjastock for 13 år siden, var å gi erfaring og en scene å stå på for de mange flinke, unge bandene og artistene som finnes i Oslo.


Iben Mathea i 2012. Foto: Trikkehallen

– På Trikkehallen har de tre muligheter: øvingslokaler hvor ungdom kan øve på egenhånd eller med en bandinstruktør, UKM hvor absolutt alle mellom 13 og 19 år kan melde seg på, og Frysjastock som arrangeres nå på lørdag, sier Janko, og legger til:

– Da har ungdommene allerede flere ting på CVen sin når de skal ut å prøve å booke andre spillejobber. Fra 2012 har festivalen hatt to scener, en til band og den andre til solo-artister. Musikken veksler mellom disse to scenene i løpet av hele dagen.

Captain Credible på Frysjastock i 2012. Foto: Trikkehallen

Ungdom arrangerer festivalen

Frysjastock 2018 - program

HOVEDSCENE
15:00 – 15:30 - SÅNN PASSE
15:50 – 16:20 - THE PRICKS
16:40 – 17:10 - 1900-KULLET
17:30 – 18:00 - HAYEMINOL
18:20 – 18:50 - FERVENT MIND
19:10 – 19:40 - RVTHLESS
20:00 – 20:30 - VIBEY NORTH

UTESCENE
14:30 – 14:50 - ALEKSANDER & JØRGEN
15:30 – 15:50 - LEON HOLST
16:20 – 16:40 - SAMIYA MOHAMED
17:10 – 17:30 - TRISTAN THOMAS POUND-EVANS
18:00 – 18:20 - SIGURD ROGDE
18:50 – 19:10 - EIRA MARIUSSEN
19:40 – 20:00 - LOTTA & ERLING


Men det er ikke bare på scenene ungdom kan lære og utfolde seg. Det er rundt 15 andre ungdommer som er med som frivillige for å gjennomføre Frysjastock. De er delt i flere grupper:

  • Teknisk gruppe - har hovedansvar for å styre lys og hjelper lydteknikeren under festivalen
  • Backstagegruppa - har ansvar for å hjelpe musikere som skal på scenen, sjekke at de har det de trenger av utstyr, men også passe på at artistene har det bra mens de er på festivalen
  • Trivselsgruppe - sørger for at publikum har det bra og sørger for knall stemning under festivalen
  • Vaktgruppa - passer på sikkerhet under festivalen. De skal ikke grippe inn dersom de oppdager noen uønsket oppførsel under festivalen, men rapportere til voksne som er til stedet

Årets Frysjastock starter lørdag klokka 14, og varer helt til klokka 22. Trikkehallen ligger i Midtoddveien 12, ved endeholdeplassen til Kjelsåstrikken, og inngangen er gratis hele dagen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...