Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brillebloggen:

Kathrine Sørland er med, og setter barna i første rekke

FLOTT AMBASSADØR: Kathrine Sørland gjør en fantastisk innsats som ambassadør for Gi syn til Tanzania og Specsavers. Her er vi med rektoren ved Mwongozo primary school i Dar es Salaam. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Høye minusstyrker gjør det vanskelig for noen barn å følge undervisningen på skolen. Et par briller fra Norge kan utgjøre en stor forskjell for å kunne holde tritt med klassen sin.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2019 kl 08:56

For fjerde år på rad blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania». I vinter samlet optikerne inn kasserte briller fra Specsavers på Sandaker senter.

DAG 3:

Vi ble møtt av et hav med glade barn da vi flyttet eyecampen fra Kibaha og til en skole som Right to Play samarbeider med i Dar es Salaam. De var spente på de nye besøkende ved skolen sin og ønsket velkommen med sang og dans. Her var det mye glede å se, og et høyt aktivitetsnivå blant både store og små.

FIKK HJELP: Optiker Arne Aasrud sørger for at vesle Adimu får riktig styrke på glassene sine. Foto: Morten Bendiksen

Optikerteamet ble også som barn igjen, da vi ble invitert til å delta under den lekbaserte læringsmodellen som Right to Play bistår skolen med. Alle fikk et energikick i lek med barna, som under tøffe oppvekstkår likevel får utdanning og dermed en mulighet til å ruste seg for fremtiden.

Dessverre er også grå stær et problem blant de unge også, og nye solbriller fra Polaroid og Norr ble delt ut og vil komme til god nytte i et land der solen skinner året rundt.


GRUNDIG: Den dyktige optikeren Linda Halling fra Tønsberg gjennomfører grundige synsundersøkelser på barna. Foto: Morten Bendiksen

Spesielt fint var det å se hvor ivrige barna var i klasserommet og til å vise frem hva de hadde lært. Læring og godt syn henger naturligvis sammen, og til de barna som hadde behov for spesielle styrker, vil Specsavers produsere briller som sendes til skolen.

TÅLMODIGE: Skoleelevene venter tålmodige på at det skal bli deres tur. Spesielt populært er det med solbriller. Foto: Morten Bendiksen

Vi er her for å hjelpe flest mulig og de engasjerte optikerne må praktisk talt dras med ut når vi skal avslutte etter endt arbeidsdag. Dette er u-hjelp i praksis: Brillene kommer frem til nye eiere – og et team som ikke har jobbet sammen tidligere, blir på kort tid sammensveiset og effektive. Alle drives frem av ønsket om at barn kan fullføre skolegangen sin. Og det er så enkelt som at alle kan bidra ved å levere sine pent brukte briller til en av optikerforretningene hos Specsavers.

OPTIKER-HELTINNER: Malin Stensson og Liv Beate Hillestad tar sitt optiker-kall på største alvor. Her med en elev de vil undersøke for grå stær. Foto: Morten Bendiksen

Philip Reiler blogger hjem om opplevelsene på Eyecamp i Tanzania hver dag denne uka. Les de tidligere innleggene her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...