Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Kjære byråd Lan: Hvorfor bruker du skolefortauene som snødeponi?»

Byråd Lan - har du glemt oss? Spør Kjelsås FAU. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: Det er kanskje vår og påskestemning, utepils og en gryende vår i et snøfritt Oslo sentrum, men litt videre oppover i byen er det fortsatt vinter. Har du glemt oss?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2018 kl 11:50

Det er kanskje vår og påskestemning, utepils og en gryende vår i et snøfritt Oslo sentrum. Jeg var der i går, mandag. Det var knapt et snøkorn å se i gatene .

Men fortsatt er det vinter litt videre oppover byen, for eksempel her på Kjelsås. Har byråden for samferdsel og miljø glemt oss? Eller tok dere som er ansvarlige for snørydding og sikring av skolveiene påskeferie 2 uker før alle oss andre?

Bjarne Vasset jr.

Fortauene her litt oppe i høyden er fortsatt smale på grunn av snøen, isdekte og mange steder såpeglatte.

Det er høye brøytekanter som sperrer for sikt slik at bilister har vansker for å se små barn i trafikken. I tillegg velger Bymiljøetaten å bruke fortau som snødeponi og dermed sende skolebarn ut i svært trafikkfarlige situasjoner.


Det har ikke snødd eller lagt seg ny snø på flere uker, så argumentet denne gangen kan ikke være kapasitetsproblemer eller prioriteringer av hvor man sender brøytebilene. Er budsjettet brukt opp?

Fortauet på høyre side er ikke så veldig tilgjengelig, på grunn av snø. Foto: PRIVAT

Har du, samferdselsbyråden, eventuelt ikke mulighet til å flytte penger som er satt av til andre formål slik at vi slipper å kjøre barna til og fra skolen på grunn av utrygg skolevei? Barna vil jo tross alt helst gå.

Det har smeltet litt de siste 3-4 dagene, så endelig – etter mer en 2 uker – kan man se fortauskanten her vi bor på Kjelsås, og skolebarna kan gå en halvmeter lenger inn mot fortauet.

Men fortsatt langt ute i veibanen som vi alle vet er sterkt trafikkert, spesielt i rushtiden på morgen og ettermiddag. Men fotgjengere går her hele dagen og i mørket på kvelden, og mange bilister kjører også mye raskere enn fartsgrensa tillater.


I svingen ved Kjelsåsveien og Daniels Walstads vei, for eksempel, har man altså besluttet å erstatte det allerede svært begrensede fortauet med et stort snødeponi. I trygg avstand fra Maridalsvannet. Her går skolebarn helt nede i 5-6-årsalderen, gamle mennesker, ungdom, småbarnsforeldre med barnevogn og mange andre. De beveger seg alle til fots ut i veien i en sving hvor biler ofte kjører i 50-60 kilometer i timen, noen enda raskere.

Det er ikke første gang vi har tatt opp nettopp dette problemet på dette stedet med Bymiljøetaten, og vi dokumenterte samme problem vinteren 2017, da i en rapport jeg skrev til Bymiljøetaten på vegne av FAU - Foreldrenes Arbeidsutvalg - ved Kjelsås skole.

Hva skjer når to busser, eller en buss og en lastebil, møtes i svingen? Jo, da er fronten på bussen godt inne på fortauet selv midt i juli. Nå har vi altså ikke noe fortau i svingen her, så man kan gjerne si at dette ikke er et reelt problem per tiden, rent faktamessig altså.

Bussen "henger" over fortauet i svingen, her foreviget lenge før snøen la seg.

Men dette innlegget skal ikke være ironisk. Jeg er for oppgitt og for lei til å se det tragikomiske med at vi som foreldre må gang på gang gjøre jobben med å påpeke at de ansvarlige må gjøre jobben de er satt til å gjøre.


Vi kjører heller barna til skolen.

Det er stadige kampanjer om at barn skal gå til skolen selv for å redusere biltrafikken rundt skolene, men mange foreldre, meg selv inkludert ønsker ikke sende våre 5- og 6-åringer til skolen og krysse fingrene for at "det går sikkert bra i dag også".

Noen (byens regjerende politikere) har valgt å prioritere ned sikkerheten til våre barn (penger) på vegne av andre saker. Det har jeg forståelse for og jeg kan ikke argumentere mot andres politiske synspunkter.

Men som foreldre og FAU-representant for å skape en trygg skolevei for Oslo største barneskole kan jeg ikke ha aksept for prioriteringene, og håper at det er noen der inne som mener at barns skolevei må prioriteres, og som kan ta grep.

Påskeferien starter først torsdag, så mange barn går til og fra skolen til og med onsdag denne uka. Og barn går jo til og fra aktiviteter morgen og kveld, ukedager og i helger og er like utsatt for ulykker da. Og det er spådd veldig kaldt fremover, så man kan jo heller ikke satse på at snøen forsvinner, selv på Kjelsås, i løpet av påsken.


Det er noen svært symbolske snøhauger som må bort snarest før det skjer en ulykke, og så bør prioriteringene endres til neste vinter. For nå kommer sommeren, og alt glemmes frem til neste vinter. Og da er det på an igjen, og så får man krysse fingrene for at en 5-åring ikke trår feil på feil sted, til feil tid. Det har vi ikke råd til.

Bjarne Vasset

Trafikkgruppa - FAU-representant ved Kjelsås skole

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no.

LES OGSÅ:

Ulovlig snølagring ved Maridalsvannet: Miljøbyråden har aldri hevdet at snø fra veier i Oslo ikke er forurenset

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...