Nordre Aker Budstikke

Illustrasjonsfoto: Andrew Neel / Unsplash

15-åring sovnet på fest:

«Kompisene blåste kokain opp i nesen hans»

– For noen helger siden sovnet en femten år gammel gutt av på fest. Han var beruset. Kompisene blåste kokain opp i nesen hans, sier lederen for Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2019 kl 21:59

OSLO VEST/NORDRE AKER: Det er avsnittsleder Johan Benitez som deler historien, og en kraftig advarsel og oppfordring til foreldre, via Ungdomsavsnittets Facebook-side. Innlegget har tittelen «Kjære foreldre! Viktig melding!»

Her forteller at han at Ungdomsavsnittet denne uken har erfart en ny utvikling på rusfeltet.

– Rådgivere på en skole i vår krets har store varme forebyggerhjerter. De åpnet Pandoras eske. De tilbydde hjelp til rusproblematikk for elevene. De trodde det kom en liten bølge, men ble overrasket av en flodbølge. I skrivende stund har tredve ungdommer meldt seg. Det er bare på ett av årstrinnene, skriver Benitez.

Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon dekker bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, Ullern og Frogner.

Johan Benitez, leder av Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Benitez forteller også om hendelsen for noen helger siden, da en 15-åring som hadde sovnet på fest fordi han var beruset, fikk blåst kokain opp i nesen av kompisene sine.

– De hadde sett en norsk tv-serie hvor det ble gjort, og synes det var kult og spennende. I går snakket vi med skoleledelse, skolehelsetjeneste, rådgivere, ruskonsulenter og SaLTo-koordinatorer. Alle uttrykkte stor bekymring for utviklingen.

TV-serien det er snakk om er trolig NRKs «Exit» som handler om fire kamerater i finansmiljøet i hovedstaden. I en scene i serien blåser Jon Øigardens karakter Jeppe kokain inn i nesa på kameraten William, spilt av Pål Sverre Hagen, mens han ligger på sykehus. Dette vil Benitez ikke bekrefte overfor Aftenposten, men sier at politiet ble kjent med hendelsen etter at en fagperson som jobber med rus tok kontakt og fortalte om episoden.

Avsnittslederen mener foreldre og samfunnet er nødt til å ta ansvar for trygge ungdommene.

– Vi er nødt til å snakke om dette! Vi er nødt til å løfte debatten på et overordnet nivå. Vi er nødt til å problematisere at våre ungdommer smertedøyver, eksperimenterer og leker med farlige rusgifter. Dette gjelder svært potent hasj og marihuana, amfetamin, kokain, extacy og andre stoffer.


Benitez bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at denne rusbruken forekommer i alle bydelene de jobber med.Aftenpostens spørsmål om hvor lett det er for ungdommer å få tilgang til denne typen narkotiske stoffer, svarer Benitez at politiets «inntrykk er at det er veldig lett, for lett», og at det gjøres gjennom sosiale medier som Snapchat og meldinger.

Ungdomsavsnittet oppfordrer videre foreldre til å snakke med ungdommene sine om rus og utfordringer i hverdagen.

– Vi ber deg være plagsom, krevende, masete, irriterende, varm, omsorgsfull, hjertelig og gammeldags. Gjør gode avtaler og vær tett på! Involver andre som har kompetanse dersom du trenger hjelp. Du er primærforebygger! skriver Benitez, og avslutter:

– Vi har ikke råd til å miste en eneste ungdom inn i rus og lidelse. Vi som arbeider på Ungdomsavsnittet bryr oss om deg og din ungdom!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...