Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjære Raymond Johansen, her er en oppskrift. Prøv den.

Nils Petter Nordskar (supporter og tidligere styremedlem i Skeid), har fått oppmerksomhet for dette innlegget om tigger-problematikk, først publisert på Facebook. Foto: PRIVAT/ARKIVFOTO NAB.NO

KOMMENTAR: Jeg tror jo egentlig ikke at du vil bry deg om dette, Raymond. Og jeg HAR en mistanke om at gode, gamle Fabian Stang ville løst det bittelitt bedre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2017 kl 10:49

Jeg så Tigger-debatten på NRK torsdag kveld, og ble nok en gang opprørt, Raymond. Det er utrolig slitsomt (også for dine velgere) å se den profesjonelle politiker-avmakten utspille seg på TV, denne gangen på NRKs Debatten.

Prat, prat, prat. Husk – ingen tror du ligger våken om natta og nigrubler på idéer som kan løse dette, Raymond. Selv i denne følsomme saken er det viktigst for en politiker å fremstå offensiv i debatten – ord og "angrep er det beste forsvar". Og tenkte vi det ikke - innspill fra andre - selv gode idéer - blir også på dette området møtt med "men SE, vi bruker 4 millioner!" - "Vi står på! Hver morgen!"

Unnskyld, Raymond - vi bor her - og ser selv at romfolk behandles værre og værre, får det værre og værre. Også innbyggerne, store og små, får det værre og værre. Her får du derfor helt gratis et par enkle idéer som det er vanskelig å møte med "vi gjør jo så mye!", eller noe sånt.

LES OGSÅ: Byrådet: Oslo skal bli en varmere by med plass til alle

1. TILLAT TIGGING, MEN IKKE ETTER KLOKKEN 18.00. Du vet hva som da skjer, ikke sant. Nettverkstiggerne som samarbeider med prostituerte og pilleselgere, blir kanskje borte. Ærlige tiggere får dessuten en mer normal arbeidsdag! Prøv det.

2. TILLAT TIGGING, MEN IKKE OVERALT. Spar en del åpenbare hovedgater og plasser. Lag et kart, og styr tiggingen mer mot visse områder. Gjerne bort fra områder hvor det tradisjonelt selges mye dop. Kanskje reduseres den organiserte nettverks-kriminaliteten. Det er kanskje ikke så mange dopkunder på Fornebu S eller ved Spar-butikken på Tåsen. Prøv det.

3. TILLAT BLADSALG, MEN KREV SELGER-ID OG RAPPORTERING. Ikke urimelig, men det vil fjerne jukseselgerne, som egentlig ikke selger blader, men som er kriminelle. Gjør det vanskeligere å være kriminell! Kanskje blir du kvitt problemet? Prøv det.

Jeg tror jo egentlig ikke at du vil bry deg om dette, Raymond - men jeg fikk det ut. Kanskje noen leser dette og deler det med deg på Facebook. Og jeg HAR en mistanke om at gode, gamle Fabian Stang ville løst dette bittelitt bedre. Men ikke heng deg opp i DET, da. For DET var ikke poenget.

Nils Petter Nordskar

Nils Petter Nordskar (supporter og tidligere styremedlem i Skeid), er opptatt av å prøve noe nytt for å løse tigger-problematikken. Innlegget ble først publisert på hans Facebook-profil.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...