Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kjære Raymond og Robert: «Det åpnes for musikk i gata likevel, men hvordan skal vi få det til?»

Grefsen Skolekorps fra tidligere 17. mai. Foto: Privat (arkiv Nordre Aker Budstikke)

DEBATT: Det er dessverre ikke sånn at et korps, kor eller orkester bare kan møtes «once in a blue moon» og vipps er det vakker musikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2021 kl 08:00

Kjære Raymond og Robert.

La det være klinkende klart, vi har all verdens respekt for jobben dere gjør hver eneste dag! Vi er takknemlig for at dere gjør alt i deres makt for å holde befolkningen frisk og trygg. Vi har også full forståelse for at regler og retningslinjer må til for å oppnå nettopp dette.

Koronaåret vi har vært gjennom har vært vanskelig for alle. Utrygge arbeidsplasser, permitteringer, uforutsigbar skole for barn og unge, et sprengt helsevesen. Problemene har ikke banket på døra – de har ramlet inn. Og la oss være ærlig, disse tingene er mye viktigere enn at 17. mai blir avlyst.

Christel Stub. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Samtidig sier dere at 17. mai kan gjennomføres, om enn med restriksjoner og lokale regler. Helt supert, tenker vi i korpsbevegelsen. Det åpnes for musikk i gata likevel.


Men nei - hvordan skal vi få det til? Vi får jo kun øve sammen 10 og 10, men på 17. mai kan plutselig hele korpset stå sammen å spille? Eller? Vi må innrømme at vi bekymrer oss for hva retningslinjene gir rom for.

Det er dessverre ikke sånn at et korps, kor eller orkester bare kan møtes once in a blue moon og vipps er det vakker musikk. Vi trenger å øve. Vi trenger å være sammen for å kunne prestere og ha noe å presentere.

Våre musikanter har hatt minimal mulighet til samspill og er rett og slett ikke spilledyktige til 17. mai såfremt ikke det er mulig å få lov til samspill før 17. mai.

På vegne av Grefsen skolekorps og sannsynligvis resten av korps-Oslo, ber vi om tillatelse til samspill frem mot 17. mai slik at vi kan marsjere i gata til glede for gammel og ung og hedre Konge og fedreland.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...