Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kjære verden, kan jeg få komme med et juleønske?

Vilde på sykehuset. Foto: PRIVAT

Stopp opp, pust med magen og bare vær, ta vare på deg selv og flokken din. Og send gjerne en god tanke og klem til alle oss som ikke kommer hjem til jul i år, skriver Vilde (25).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2017 kl 18:16

Vilde er en ung kvinne fra fra Nordre Aker, som lider av en kronisk sykdom. Dette innlegget ble først publisert på Facebook. Nordre Aker Budstikke deler det med tillatelse.

Stopp opp, pust med magen og bare vær. Det du tror er kjempeviktig akkurat nå, alt du skulle gjort og tenker du burde gjøre sånn i siste liten, kan helt sikkert legges bort. De siste julegavene trengs nok egentlig ikke. Det er godt nok.

Kjære verden, livet er brutalt og nådeløst av og til, og noen får mer enn andre. De fleste som kjenner meg vet at jeg har vært mye syk. Nok en gang har min realitet kommet og sparket beina under meg og tatt fra meg muligheter og hverdagen. Det er vondt og sårt, men jeg kommer meg opp igjen denne gangen og.

Kjære verden, sett pris på de rundt deg! Venner som utsetter egne planer, slipper det de har i hendene for å være hos deg, døgnet rundt. Sykepleieren som løfter deg opp, holder rundt deg og skaper en ubeskrivelig trygghet midt oppi gisping etter luft, brekninger, oppkast og blod.

Kjære verden, ta vare på deg selv og flokken din. Gjør det som er riktig for deg, drit i hva samfunn og folk som tror de vet mener, de er ikke verdt det. Sett pris på alle mulighetene du har, og grip dem når de kommer! Store som små. Og alle hverdagene, de er magiske de og.


Kjære verden, jeg håper dere får en kjempefin jul og et godt nytt år!

Ta vare på hverandre, vær sammen, det er det viktigste. Og send gjerne en god tanke og klem til alle oss som ikke kommer hjem til jul i år.

Klem fra meg.

Vilde Nagel Oxholm (25)

LES OGSÅ:

Lest av over 50.000: Dette er psykologens klare juleråd


Kristines tøffe oppgjør med eget liv: – Tiden som kom etter at jeg mistet moren min, reddet på mange måter mitt liv

En mors bekymring: Vi kan ikke ha det bra hele tiden. Det samme gjelder for ungene våre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...