Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjelsås IL ønsker flyktninger velkommen på laget

VIKTIG TILTAK: Unge flyktninger fra Torshov Transittmottak på håndballtrening i hallen på Grefsen stadion. Bildet er tatt før jul. Foto: KJELSÅS IL

– Vi ønsker å inspirere andre idrettslag i Norge til å gjøre en innsats for mindreårige flyktninger i sine lokalmiljøer, sier Truls Nygaard i Kjelsås IL. Nå får idrettslaget støtte til å starte en nasjonal flyktningdugnad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2016 kl 10:25

KJELSÅS: – Vi spurte oss hvilke muligheter vi har for å bidra i vårt område, og tok kontakt med Torshov transittmottak. Vi hadde ledig hallkapasitet, vel å merke på litt ugunstige tider, men for de på mottaket er alle ukens dager like, så dette er et kjærkomment tilbud. Vi har også og et stort frivilligapparat som ønsket å bidra, forteller Truls Nygaard, som er daglig leder i Kjelsås Idrettslag.

Godt integreringstiltak

Tilbudet startet i høst, der 14-18 tenåringer fra mottaket har trent og spilt håndball i hallen på Grefsen stadion én gang i uka. Det fleste har aldri spilt håndball tidligere, men er lærevillige og syns det er gøy med noe nytt.

– Vi ønsket bokstavelig talt ungdommene fra Torshov transittmottak velkommen på laget, og vil med dette å gi dem en bedre tid mens de bor der, sier Nygaard.

Tilbudet er tatt svært godt i mot av de unge flyktningene, men også av idrettslagets egne medlemmer.

– Flyktningene har opplevd helt andre ting enn våre egne ungdommer. Men de finner sammen i idretten, ser at de egentlig er ganske like, og har det gøy sammen. Det er fantastisk gøy å se det, sier Nygaard.

LES OGSÅ: 280 flyktninger flytter inn på folkehøgskolene. Listhaug og Røe Isaksen skryter av Rønningen og Bydel Nordre Aker

Med Trigger på laget

Starter for flyktninger: (f.v) Jon Erik Skaret, Therese Jensen, Jannicke Josefsson-Ruud, Truls Nygaard (daglig leder Kjelsås IL), Magdalena Kamøy, Bjørn-Martin Nordby, Stine Pjaaten. Foto: TRIGGGER

Kjelsås IL ønsker å inspirere og oppfordre andre idrettslag rundt om i landet til å gjøre det sammen. Idrettslagene i bygder og byer må være kreative og se hva og hvordan de kan bidra til å gjøre hverdagslivet og tilpasningen til det norske samfunnet enklere for de unge asylsøkerne. Integrering er et stikkord.

– Når barna og ungdommene kommer med i idretten og blir en del av fellesskapet i sitt nærmiljø, tror vi det blir enklere også for foreldrene å komme innenfor, sier Nygård.

Kjelsås har fått drahjelp til prosjektet av PR-byrået Trigger. Gjennom tiltaket Trigger.Action er Kjelsås IL valgt ut som én av to søkere i konkurranse med over 110 andre ideer. Trigger vil nå initiere et prosjekt som skal gjøre Kjelsås IL til initiativtageren for en nasjonal dugnad for inkludering av flyktninger i norsk breddeidrett. Prosjektet vil gjennomføres våren 2016.

«Trigger.Action er et initiativ som skal hjelpe andre med å realisere ideer som kan bidra til at verden blir et litt bedre sted. I første runde skal Trigger.Action støtte prosjekter som bidrar til å løse flyktningkrisen dagen derpå ved å bidra til inkludering av flyktninger i hverdagen» skriver byrået selv.

LES OGSÅ: Vil du hjelpe flyktingene, men vet ikke hva du skal gjøre? Biblioteket vil at du skal «låne bort» norsken din. Se hvordan her!

Utvider med flere idretter

Nygård er glad for de mulighetene samarbeidet gir.

– Med Trigger på laget håper vi at vi skal få muligheten til både å gjøre mer og nå ut til flere enn vi ville gjort på egenhånd, sier han.

LES OGSÅ: Kan du leie ut? Trenger flere boliger til flyktninger i Nordre Aker

– Vi synes Kjelsås IL går foran som et strålende eksempel på hvordan man kan se på idretten også i et større samfunnsmessig perspektiv, kommenterer Jannicke Josefsson-Ruud, som er konsulent i Trigger.

Kjelsås ILs tilbud skal nå utvides, i første omgang med basket, slik at flere flyktninger kan få delta. Aktivitetene drives på dugnad, mens idrettslaget har fått økonomisk støtte til innkjøp av utstyr, sko og klær til ungdommene, fra Håndballforbundets Fargerik Håndball og Oslo Idrettskrets. G-Max på Storo har stilt opp med drikkeflasker til ungdommene på alle treningene.

– Det setter vi veldig stor pris på. Alle vi har vært i kontakt med er kjempepositive til initiativet, sier Nygaard.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...