Nordre Aker Budstikke

Kjelsås-jenta er kåret til «årets samfunnsbygger»

Anne Stine Hole - her med på russerulling med evigunge i Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Det er en fantastisk hyggelig beskjed å få, selv om jeg opplever at det er noe som tilhører hele teamet, sier Anne Stine Hole til E24.no.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2018 kl 11:10

OSLO: Det er E24.no som forteller at 25 år gamle Anne Stine Hole (25) fra Kjelsås, er kåret til «årets samfunnsbygger» av nettstedet. I kategorien for sosiale entreprenører - de som har utført en samfunnsnyttig innsats, i tillegg til å skape verdi for egen bedrift.

– Det er en fantastisk hyggelig beskjed å få, selv om jeg opplever at det er noe som tilhører hele teamet, sier Hole til E24.no, les hele saken her.

Foss

Nordre Aker Budstikke har tidligere også fortalt om Anne Stine Hole fra Kjelsås, som startet opp det som opprinnelig het Generasjonsmøte M, med medelev Christina Væting Nergård, da de begge gikk på Foss videregående skole.

Rett ved Foss videregående skole, ligger også Paulus sykehjem.

– Vi tenkte: Hvorfor er det ikke mer kontakt på tvers av generasjonene - mellom elevene ved skolen og de eldre ved sykehjemmet?


Fortalte Anne Stine til lokalavisa - her kan du lese den tidligere saken.

Ungdom og eldre

Hun fortalte videre om engasjerte ungdommer, som vil jobbe deltid som besøksvenner til de eldre:

– Vi jobber spesielt med å få ungdom inn på arbeidsmarkedet, og å skape aktivitet og redusere ensomhet blant eldre. Ved å ansette ungdommer mellom 14-20 år som besøksvenner ved omsorgsboliger og sykehjem oppnår vi nettopp det. Videre er vår erfaring at unge og eldre har gjensidig glede av historiefortelling og erfaringsutveksling.

– De jobber på sykehjemmene en gang i uken og er ansvarlige for å organisere sosiale aktiviteter sammen med beboerne. Det er alltid de samme ungdommene som besøker hvert sykehjem. Ikke bare får de en jobb, men du utvikler seg jo også som medmennesker, sa også Anne Stine.

Aktiviteter kan være en-til-en og fellesaktiviteter. Alt fra tradisjonelle aktiviteter som boccia og bingo, til Youtube og Spotify. Eller hjelp til å lakke neglene?


Kanskje får de eldste et gjensyn med barndomshjemmet via Google Streetview? Eller de blir med på å vandre gatelangs i Champs-Élysées med VR-briller.

Mening, mestring og mye moro

– Det handler om mening, mestring og mye moro. Vi tilpasser besøkstjenesten til hvert sykehjem, både i forhold til struktur, aktiviteter, besøkenes varighet og antall besøksvenner. Og ungdommene kan jo ofte jobbe kveld og helger, når det ellers er mest stille og lite skjer ved eksempelsvis sykehjemmene, sa også Anne Stine til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: De evigunge dro på russerulling til Grefsenkollen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...