Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjelsås med forsprang på Skeid før bydelsderby

FORRIGE GANG PÅ GREFSEN: Simen Stamsø Møller hadde målgivende pasning til to av Kjelsås mål mot Skeid da de spilte på Grefsen stadion i mai i fjor. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN/ARKIVFOTO

Et formsterkt Kjelsås tar 2. pinsedag i mot et Skeid-lag som ikke har vært i nærheten av å prestere som forventet denne sesongen. Også statistikken er på Kjelsås' side.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2015 kl 15:20

GREFSEN STADION: Mandag åpnes stadionportene til årets andre bydelsderby.

Først ut var Skeid mot Lyn på Skeids hjemmebane Nordre Åsen. Det endte målløst og med poengdeling. Men supporterne møtte mannsterkt opp, både fra Skeidoksene og Bastionen. Det ble en folkefest på tribunen, selv om det som skjedde på banen ikke kunne sies å være det samme.

13 Kjelsås-mål

Men der både Skeid og Lyn foreløpig står uten seire denne sesongen, har Kjelsås vunnet tre av fem kamper. Flere av dem med avskrekkende målforskjell. Kjelsås har scoret 13 mål på fem kamper. Skeid har scoret fem.

– Kjelsås har vært bra, og særlig på Grefsen stadion. Det er ikke som å møte Harstad eller Ullern, som spiller ok, sa Kjell Sverre Hansen Wold, etter at Skeid landet på sin fjerde uavgjort, 15. mai mot Harstad.

– Vi har kommet altfor dårlig i gang denne sesongen poengmessig. Fire poeng etter fem kamper er helt forferdelig. En avgjørende faktor er å få nøkkelspillere på banen. Så langt har vi ikke spilt med det laget vi skal. Vi har måtte rullere på plaser, noe som har gjort oss vesentlig svakere. Når vi ikke klarer å ta mer poeng blir det selvfølgelig også en stressfaktor. Vi må få alle spillerne på beina, og vi må ta poeng, sier Hansen Wold.

LES OGSÅ: Vålerenga senket Lyn med hattrick. Også et par mål til

Kampen om regionen

Skeid kan trolig ikke vente seg noen vennlig mottakelse fra naboen fire trikkestopp opp fra Nordre Åsen.

– Vi skal gå knallhardt ut, og vise hvem som eier regionen! Mandag skal vi være skikkelig preppa for kamp. Vi gleder oss masse, har Kjelsås-kaptein Espen Frøystveit tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Før sjette serierunde ligger Kjelsås på sjetteplass i 2. divisjon, avdeling 1, med ni poeng. Skeid ligger på niendeplass med fire poeng. Slik har lagene spilt:

Overbevisende Kjelsås-seiere

Kjelsås gikk på en smell borte i 1. serierunde mot KFUM, laget som nå ligger ubeseiret på tabelltoppen. De blå justerte seg raskt, og svarte allerede uka etter mot Mjølner, med å score tre mål før det var gått 20 minutter. Kampen endte 6-0. I tredje runde holdt det med én scoring mot Tromsdalen for Kjelsås for å sikre sin andre seier. Hjemme mot Finnsnes uka etter gikk Kjelsås på et surt 2-4-tap, før de igjen kunne feire 16. mai med 0-4 borte mot Ullern.

Bare nesten for Skeid

I sin første seriekamp, hjemme mot Stabæk, hadde Skeid en komfortabel 3-1-ledelse fram til det var 11 minutter igjen å spille. Da raknet det, og kampen endte uavgjort. I andre serierunde tapte Skeid 4-0 på bortebane mot Finnsnes, og i tredje runde forble det målløst i bydelsderbyet mot Lyn. I fjerde runde spilte Skeid 2-2 mot Ullern, mens det heller ikke ble mer enn uavgjort i en målløs kamp mot Harstad på Nordre Åsen 15. mai.

LES OGSÅ: Skeid-spalten: «Til tider vil man spasere ut på banen og filleriste spillere»

Kjelsås med statistikken på sin side

Sist lagene møttes var til en treningskamp 7. mars. Det ble en kamp med høy temperatur som endte 2-1 i Skeids favør. Men i seriesammenheng har Kjelsås vist seg sterkest.

Forrige seriekamp mellom de to gikk på Nordre Åsen 16. august 2014, og endte med 0-1-seier til Kjelsås (Se høydepunkter fra kampen på youtube). Sesongens første oppgjør gikk da som nå på Grefsen stadion, 3. mai, og også da var det Kjelsås som stakk av med seieren 3-1.

Også i 2012 spilte de to lagene i samme avdeling. 6. oktober 2012 vant Kjelsås 2-1 på Grefsen stadion. I det første møtet den sesongen, 24. juni, slo Kjelsås Skeid 0-1 på Nordre Åsen.

NY SUPPORTERSPALTE FOR KJELSÅS! «På Kjelsås snakker vi om sjela. Vi har lovende unggutter og lokal tilhørighet»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...