Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjelsås tok seg til Bringserien på målforskjell

Kjelsås har 450 håndballspillere i klubben

Kaja Ronglan lar her Vilde Kittelsen Paalgard få en kald dusj etter kampen.

16-åringene til Kjelsås Håndball var i den syvende himmel da de i helgen tok seg til Bringserien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:05

KJELSÅS: - Det er kjempedeilig, jublet Charlotte Amalie Leinebø (16).

16-åringen ble lagets toppscorer med syv mål da de startet helgen på best mulig måte med å slå Gresvik 28-21 lørdag formiddag. Gresvik slo senere Fjellhammer med fem mål og for Kjelsås betydde det at de kunne tape med ni mål for å ikke gå videre.

Og det ble spenning da de lå under med fem mål til pause mot Fjellhammer og tapte 18-21 og siden alle tre lagene havnet på to poeng hver så var det målforskjell som sendte Kjelsås og Gresvik videre.

- Det ble høy tempratur, men enda større glede ved å klare det. Jentene viste stor innsats og vinnervilje, sier trener Torstein Grande.

Reise rundt i Norge som lag

For Kjelsås har Bringserien vært et av lagets store mål og som ikke har blitt mindre viktig av at jentene har blitt fortalt om erfaringer fra spillere som har deltatt.

- Det virker veldig gøy, sier Charlotte Amalie.

- Hva blir det morsomste med Bringserien?

- Det morsomste er jo selvfølgelig å få spille enda mer håndball, og det blir jo enda morsommere når vi får reist sammen som et lag rundt i Norge, sier Charlotte Amalie, som stortrives med håndball om dagen.

- Jentene på laget er en utrolig herlig gjeng, så jeg er sikker på at det blir utrolig gøy å dra på slike helgeturer, sier ungjenta.

God vane med vannkrig

Etter seieren mot Gresvik hvor de la grunnlaget for å lykkes ble det feiret med en aldri så liten vannkrig med vannflaskene.

- Det er ikke sjeldent at både trenere og spillere blir dynket etter morsomme eller viktige seire. I tillegg har vi på laget ofte hatt vannkrig på cuper og liknende, så det  har vel egentlig bare blitt en god vane. Det bidrar til en utrolig god stemning og ikke minst mye god latter, så det er en fin tradisjon å ha, smiler hun.

- Hvem blir våtest?

-Vilde er ofte den som starter vannkrigene, og spruter gjerne på flere  omgangen. Dermed er det vel bare naturlig at Vilde alltid er den som blir våtest siden hele laget skal ta igjen på henne, sier Charlotte Amalie.

Lagvenninne Kaja Ronglan (16) er enig.

- Hun er alltid glad og tuller mye, og derfor er det også gøy å tulle med henne, sier Kaja til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Trives på samme lag

Fin breddesatsing

At ungjentene, som er en blanding av spillere fra Kjelsås og Korsvoll, klarte kvalifiseringen er en god prestasjon siden de også er et av få lag fra Oslo og omegn som ikke har hentet spillere utenfra. Det er klubben svært stolt av.

- Det sier at vi har en del talenter i klubben og det har vært en fin breddesatsing.

I tillegg har det vært lite frafall med spillere som har forlatt klubben.

- Det viser at vi har et godt miljø, nivå, spilletilbud og tilpasset oppmøte på trening, sier Grande.

LES OGSÅ: Korsvoll «okkuperte» et helt tog

Vil bli størst i Oslo

På få år har Kjelsås vokst til å bli 450 håndballspillere i klubben og har i dag 39 lag med i seriespill.

- Vi ble mer profesjonelle for tre-fire år siden. Vi ansatte en person som begynte med rekruttering, arrangerte håndballskole og sportslig opplegg for foreldretrenere for å gjøre de flinkere, sier sportslig leder, Anders Pettersen.

- Hvor store ønsker dere å bli?

- Målet er å være størst i Oslo.

Skal de bli størst blir det viktig å slå Oppsal som i dag er den klubben med flest håndballspillere. Pettersen har planen klar.

- Vi skal fortsette med det gode arbeidet vi har gjort til nå, sier han.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...