ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Kjelsåsjenta på klimatoppmøtet i Madrid

Penelope Lea skal sammen med UNICEF kjempe for klimaet og barns rett til å si sin mening og bli hørt. Foto: Unicef/arkiv Nordre Aker Budstikke

«Det er umulig å ikke se og høre oss nå.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2019 kl 07:03

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MADRID: I høst ble 15 år gamle Penelope Lea fra Kjelsås den første klima- og miljøaktivisten som noensinne er valgt som UNICEF-ambassadør. Ett av målene er å kunne påvirke beslutningstakere til å handle umiddelbart for å stoppe klimaendringene og bekjempe konsekvensene.

Nordre Aker Budstikke har omtalt Penelope Lea og hennes miljø og klimaengasjement flere ganger tidligere.

Nå er hun med i klimatoppmøtet i Madrid, ifølge VG som omtaler klimatoppmøtet:

– Det som er så fint i år, er at det er så mange flere unge til stede. Det viser hvor sterke vi er sammen. Det er umulig å ikke se og høre oss nå. Likevel: det holder ikke, det hjelper ikke å bare bli hørt. Nå arbeider vi for at beslutningstagerne skal ta neste steget: si at de har hørt oss, forstått og derfor vil handle nå og ta beslutninger nå, sier blant annet Lea til VG.

Det vises til at Norge har kuttet i sine klimautslipp de siste årene, i fjor klimagassutslipp med 0,9 prosent.

ANNONSE

– Vi har et historisk ansvar, en økonomisk mulighet og en samfunnsstruktur som gjør at vi kan gjøre mye mer. Vi har alle muligheter til å kutte utslippene raskere enn det vi gjør nå, sier Lea - her kan du lese hele saken.

Frivillighetspris

Blant annet vant Penelope Frivillighetsprisen 2019, og ble omtalt slik: «Penelope er bare 14 år, men ingen nykommer i frivilligheten. Hun har et brennende engasjement og inspirerer andre unge til å engasjere seg. Penelope viser at det å ytre sine meninger er viktig - og hun blir lyttet til. Hun ble valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller på FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka, på fjernsyn og på Miljøagentsamlinger. Penelope står på, enten hun møter statsministeren eller plukker plast på stranden. Hun er et godt og unikt eksempel på miljøaktivisme.»

– Klimakampen er en kamp for barns rettigheter, trygghet og barns fremtid. Alt det grunnleggende vi trenger for å leve. UNICEF arbeider for barn over hele verden, og jeg er utrolig glad for å få jobbe sammen med dem, i følge pressemeldingen i forbindelse med utdelingen av prisen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE