Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjempet om pallplassene på Langsetløkka

Kvinner senior i gang med rundbane. Elisabeth Sveum ligger bak Ingrid Sofie Bøe Jacobsen. Foto: BENGT OVE SANNES

Strålende sol og klubbdrakter i alle regnbuens farger fylte Langsetløkka på Kjelsås og stiene rundt i helgen. 500 ryttere fra sju nasjoner deltok i Norgescup og Oslo Sportslager Rye terrengsykkelfestival.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2016 kl 16:55

KJELSÅS: Deltakere i alle aldre stilte til start i tre ulike rittformer over like mange dager. De fleste rytterne deltok på alle tre rittene, så publikum fikk virkelig oppleve fullt trykk og kjemping om pallplassene i alle puljer.

Rittleder Tone Kristin Larsen i arrangørklubben SK Rye forteller at de er godt fornøyde med arrangementet, som var lagt opp av frivillig dugnadshjelp fra klubbens medlemmer.

Fornøyde ryttere og dommere

– Vi fikk gode tilbakemeldinger fra rytterne om at de likte løypa. Det er gøy å høre, ettersom vi har lagt ned mye jobb med å gjøre utbedringer for å skape bedre flyt og fart, i tillegg til å bygge hopp og andre elementer slik at man uansett nivå og ferdigheter skulle finne passende elementer, sier hun.

Larsen forteller videre at dommerne var fornøyde med hvordan arrangementet ble gjennomført, og at den østerrikske dommeren fremholdt arenaen og terrenget rundt som særlig fine.

Mange lokale på startstreken

Mange deltagere fra Nordre Aker stilte til start, både små og store. Landslagsrytterne Elisabeth Sveum, Torjus Bern Hansen og Sondre Kristiansen fra Nordre Aker og SK Rye var med og kjempet i de prestisjefylte eliteklassene.

LES OGSÅ: Fire Rye-syklister tatt ut på landslaget

Først ut var etapperitt med tempo fredag kveld for junior og senior. Løypa var kort og premierte teknikk og hurtighet. Det gikk unna i tørre og fine løyper, og de raskeste i menn senior var i mål på drøye fem minutter. Seieren gikk til svenske Emil Linde, Petter Fagerhaug fra CK Lillehammer ble nummer to, mens SK Ryes Torjus Bern Hansen tok en fin tredjeplass. Sondre Kristiansen endte på 12. plass.

I klassen kvinner senior ble det en sterk andreplass til Elisabeth Sveum, bak Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk. Tredjeplassen gikk til svenske Linn Gustafzzon. Marit Sveen fra SK Rye tok en fjerdeplass.

Rundbane lørdag

Lørdag var det klassisk rundbane for alle fra 6 år og oppover. Her var det store puljer og til tider ganske hektisk i startfeltet.

Petter Fagerhaug fra Lillehammer CK vant klassen menn senior. Han fikk dermed en liten revansj etter tempoen der kun et tiendels sekund skilte ham og vinneren Emil Linde. Matthias Wengelin fra Sverige kom på andreplass og Martin Loo fra Estland ble klokket inn på tredjeplass.

Startfelt rundbane, menn. Foto: BENGT OVE SANNES

Pallplassene i klassen kvinner senior var helt like som under fredagens tempo – det vil si en ny andreplass til Elisabeth Sveum. SK Rye tok også fjerde- og femteplassen ved hhv. Marit Sveen og Sylvi Sommer.

Startfeltet for rundbane, kvinner. Foto: BENGT OVE SANNES

Skulder mot skulder på kortbane

Denne rittformen er en sjeldenhet i Norge. Løypa er kortere, har færre høydemeter og er enklere teknisk enn rundbane. Dermed blir det mindre spredning mellom rytterne og mer 'skulder-ved-skulder'-kjemping. Ryttere fra 11 år og oppover deltok i dette rittet.

Sven Kristoffer Huseby (12) fra SK Rye er en av dem som deltok, og han hadde følgende å si da han kom i mål:

– Det var moro, men litt tungt med tre runder. Jeg er veldig fornøyd. Kunne ikke helt løypa på forhånd, men bra merking gjorde at det gikk fint allikevel. Jeg satset alt på tredje runde og tråkket til, så da tok jeg mange på innspurten.

Sven Kristoffer Huseby var en av de yngre som deltok i helgen. Foto: HANNE K. HANKEN

Andreplass sammenlagt til Sveum

I klassen menn senior ble alle de norske rytterne dyttet ut av pallen. Martin Loo fra Estland vant, foran svenskene Matthias Wengelin og Emil Linde. Sammenlagtseieren for helgen gikk til Petter Fagerhaug, Mathias Wengelin på andre og Martin Loo på tredje.

I kvinner senior tok Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk sin tredje seier denne helgen. Elisabeth Sveum fra SK Rye kom på andre, mens svenske Linn Gustafzzon tok tredjeplassen. Slik ble også rekkefølgen sammenlagt etter helgens tre ritt.

Foto: BENGT OVE SANNES

Resultater

(Eksterne lenker)


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...