Nordre Aker Budstikke

Kjøpmannen lærer ministeren om det å drive butikk

Kjøpmann Claus Eriksen på Spar Tåsen forteller næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om hvordan det er å drive butikk. Foto: SPAR TÅSEN/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Etter at den lokale Spar-kjøpmannen hadde holdt et innlegg i et møte i Oslo Handelsstands Forening, inviterte han næringsministeren på direkten. Og tirsdag troppet Torbjørn Røe Isaksen (H) opp i butikken på Tåsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2018 kl 07:55

TÅSEN: For en tid tilbake holdt butikksjef på Spar Tåsen, Claus Eriksen, et innlegg i et møte i Oslo Handelsstands Forening. Der var også næringsministeren.

– I det møtet snakket jeg blant annet om konkurranse i bransjen. Det er mange som viser til de tre - fire store aktørene på dagligvaremarkedet, men det er jo i realiteten mange flere vi konkurrerer med hver dag. Når du skal kjøpe middagen din, så er det et hav av tilbud, fra takeaway-utsalg, kiosker, bensinstasjoner, Ikea og flere. Så jeg avsluttet innlegget mitt med å ønske næringsministeren velkommen til min butikk, for å ta en prat om å drive butikk i 2018.

Forteller Eriksen.

Kom på besøk

Og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tok Eriksen på ordet, en stund senere troppet han opp i butikken på Tåsen, mer nøyaktig tirsdag 25. september klokken 10.00.

Vi tar en prat med kjøpmannen i etterkant av besøket. Hva snakket egentlig kjøpmannnen og næringsministeren om?


– Vi fortsatte vel egentlig dialogen rundt det utvidede markedet. I tillegg fortalte jeg om hvordan vi i butikken har klart å redusere matsvinn. Varer som nærmer seg holdbarhetsdato, lager kokkene i ferskvareavdelingen, varme retter av. Og så snakket vi om lokalmat. Alle Spar-kjøpmennene kan styre mye selv hva vi ønsker å ta inn i butikken. Blant annet kommer en bonde hit med egg, en gang i uken. Jeg fikk også vist frem fiskedisken vår, som vi er svært stolte av. Næringsministeren benyttet også sjansen til å kjøpe med fersk fisk hjem til middag, forteller Eriksen.

Røe Isaksen fikk også smakt på forskjellig mat under besøket, det ble faktisk til en hel tidlig lunch.

Kundene aller viktigste

– Det er kjempestas for oss at ministeren ville komme på besøk hit, og de ansatte har stått på for å vise frem butikken på best mulig måte. Når det er sagt, så er det jo kundene i hverdagen som er våre aller viktigste besøkende!

Claus Eriksen hadde litt av hvert å ta opp med næringsministeren, da sistnevnte kom på besøk tirsdag. Foto: SPAR TÅSEN/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Alders- og demensvennlig butikk

Tidligere i år har også Nordre Aker Budstikke fortalt om Tåsen-butikken som er den første alders- og demensvennlige dagligvarebutikken i Oslo, her kan du lese hele den tidligere saken, om den eldre mannen som glemte å betale for varene:


– Vi stoppet en kar som ikke hadde betalt for seg. Da vi snakket med han oppdaget vi fort at hukommelsen hans ikke var på topp, sa blant Eriksen til lokalavisa i vinter.

Ellers snakket også Eriksen og næringsministeren om ny teknologi i dagligvarebransjen, 350 kronersgrensen for fritak for merverdiavgift, påvirkning av sukkeravgift, arbeidspraksis, grensehandel med mer.

Fersk fisk til middag på Torbjørn Røe Isaken. Foto: SPAR TÅSEN/NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Det var et veldig hyggelig og nyttig besøk, så håper jeg at ministeren tar med mine innspill videre, sier Eriksen, som nå er på 13 året som kjøpmann i Spar Tåsen.

Mer enn doblet omsetningen

Og det virker som om han gjør en svært god jobb.


– Da jeg overtok var nettoomsetning på rundt 40 millioner kroner i året, når er den på rundt 100 millioner. Så vi har så langt gjort en god jobb!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...