Nordre Aker Budstikke

Her kjører bilen på fortauet – langs skoleveien

– Bilisten kjørte videre og oppover Grefsenkollveien, selv om folk ropte og hoiet at bilisten måtte komme seg ned i veien, forteller leseren som var vitne til hendelsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2019 kl 16:23

GREFSEN: Snøværet mandag morgen skapte trafikkaos for flere.

Hva som gjorde at denne bilisten tok et dårlig valg og brukte fortauet på skoleveien langs Kjelsåsveien og Grefsenkollveien som kjørebane, er usikkert.

Grefsenkollveien

– En bilist valgte i dag å kjøre på fortauet opp skoleveien til barn på Disen skole. Bilisten kjørte videre og oppover Grefsenkollveien, selv om folk ropte og hoiet at bilisten måtte komme seg ned i veien. I veikrysset lenger opp i veien, så bilisten ut til å få noe problemer, sier Henriette F. V. Torgersen, som gikk langs skoleveien da dette skjedde.

I filmsnutten spekuleres det også i om bilisten hadde sommerdekk, og om det var lettere å få feste på fortauet.

Hjulsporene synes tydelig i videosnutten.


LES OGSÅ: Skal gjøre strakstiltak på skoleveiene. Ønsker innspill!

Skolen bekymret

Rektor og skoleledelsen ved Disen er varslet om hendelsen.

– Disen skole er veldig bekymret for trafikksituasjonen rundt skolen, og er selvfølgelig ekstra bekymret på en dag som denne, når snøen laver ned og veiene er dårlig måkt, sier rektor Birgitte Arctander Stub ti Nordre Aker Budstikke.

Hun forteller at det til vanlig er en del uforsiktig kjøring rundt skolen. Disen-foreldre var tidligere i år i deputasjon på rådhuset for å få politikerstøtte til å sikre skoleveien.

– Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til våre barn på vei til og fra skolen. Vi ønsker også at Bymiljøetaten innfører flere fartsreduserende tiltak rundt skolen, slik vi har etterspurt tidligere.


LES OGSÅ: Snøfallet har gitt skiføre

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...