Nordre Aker Budstikke

Klager på klokkeklang fra kirka

Bydelen har mottat støyklage på kirkeklokkene på Bakkehaugen kirke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Men at klokkene ringer er jo en del av kirkens virksomhet og forteller at det skjer noe i kirken, svarer daglig leder Ingeborg Hjertaker i Bakkehaugen kirke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 23:10

BAKKEHAUGEN: I en henvendelse fra en beboer til bydelsadministrasjonen og bydelsoverlegen i Nordre Aker, går det frem at klokkeklang fra kirkeklokkene i Bakkehaugen kirke, oppleves som støy:

– Jeg ble idag, lørdag den 31. august vekket, gjennom hele morgenen var det støy fra Bakkehaugen kirke. Deres klokker ringte i rundt 30 minutter i strekk, fra rundt klokken 11.15 til klokken 11.45. Det var ekstremt plagende, skriver beboeren.

Bydelsoverlegen

Bydelsoverlegen i Nordre Aker har mottatt klagen fra beboeren, han sier til Nordre Aker Budstikke:

– Vi har ikke behandlet denne klagen som en støysak, fordi kirkeklokkelyd er unntatt støyforskriften i Oslo. Vi har derimot oppfordret beboeren til å ta direkte kontakt med kirken videre i saken, sier Bjørn Sletvold og at beboeren også mottar samme informasjon.

Bakkehaugen kirke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Skjer innimellom

Ingeborg Hjertaker, daglig leder i Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet, som inkluderer Bakkehaugen kirke, svarer på generelt grunnlag om saken.

– Det skjer innimellom at menighetene får klager på støy fra kirkeklokkene fra forskjellige kirker, og særlig når det ringes utenom søndager. Men ringingen varer ikke så lenge. Nå har det også vært konfirmasjonstid, og derfor har det vært mye aktivitet i kirkene også på lørdagene, sier Hertaker, og fortsetter:

– Som denne nevnte lørdagen 31. august. Da ble det holdt konfirmasjonsgudstjeneste i Bakkehaugen kirke klokken 12.00. Helt konkret ringte det da i klokkene klokken 11.00, klokken 11.30 og noen minutter før klokken 12.00, vel fem minutter hver gang. Det betyr tilsammen kanskje opp mot 20 minutter med kirkeklokker på en time.

Konf-rushet ferdig

Hun synes det er synd hvis noen opplever dette som støy.


– Men at klokkene ringer er jo en del av kirkens virksomhet og forteller at det skjer noe i kirken. Det spesielle er kanskje også at det nå har vært kirkeklokker som ringer på lørdager, søndager er vel folk mer vant til det. Nå er konfirmasjonsrushet ferdig for denne gang, men for eksempel en lørdag nå i oktober er det bryllup i Bakkehaugen kirke. Da ringes det i klokkene noen minutter før vielsen starter, men ikke så mye som under konfirmasjon, legger Hjertaker til.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...