Nordre Aker Budstikke

Klar for første fysiske møte på 19 måneder

BU-møtet 9. september blir det første for den nytilsatte bydelsdirektøren Rune Hallingstad. BU-leder Bente M. Larsen (t.v.) gleder seg til igjen å møte lokalpolitikerne fysisk. Her er de to sammen med byråd Rina Mariann Hansen på Frisklivssentralen i august i år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sist bydelsutvalget møttes til et fysisk møte var i midten av februar 2020. Torsdag møtes lokalpolitikerne igjen, men med flere fysiske tiltak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 17:00

STORO: 13. februar 2020 forlot de folkevalgte i bydelsutvalget (BU) Nydalsveien 21 etter et ordinært BU-møte for siste gang. Fra våren 2020 har møtene i Nordre Akers øverste politiske råd foregått på Zoom.

– De digitale møtene i bydelsutvalget synes jeg har fungert bra, men den viktige uformelle kontakten i pausene mister vi. Det blir fint å kunne treffes og mingle litt på én meters avstand. Dette blir en god start på den politiske høsten, sier BU-leder Bente M. Larsen (Ap)

Thon Hotel Storo

Torsdag 9. september, høstens første møte i BU, er det nemlig vurdert forsvarlig igjen å møtes fysisk.

Noen ekstra smittevernsforhold legges likevel til grunn. BU-salen i bydelshuset i Nydalsveien 21 er ikke stor nok, og møtet er flyttet opp til en konferansesal hos Thon Hotel Storo. Der vil det være mulig å holde større avstand mellom lokalpolitikerne, og mellom publikum.

Politiske møter i Oslo kommune skal nemlig være åpne for offentligheten, og under Zoom-perioden har det blitt løst ved at tilskuere kunne delta på link, og flere av møtene har også blitt streamet på Facebook. Slik har også Åpen halvtime blitt ivaretatt, den avmålte tiden der innbyggerne kan ta ordet og adressere saker og utfordringer de ønsker belyst for politikerne. Hvorvidt fremtidige BU-møter også skal streames for å tilgjengliggjøres bedre for innbyggerne, er foreløpig ikke avklart, opplyser BU-lederen.


Torsdag 9. september kan igjen innbyggerne møte opp fysisk for å legge frem sine saker i Åpen halvtime fra klokka 18.00, men bydelsadministrasjonen ber om en påmelding innen onsdag 8. september klokka 14. Det kan gjøres her.

Fakta: Bydelsutvalg (BU)

  • Innbyggerne i bydelene velger 15 representanter til et bydelsutvalg hvert fjerde år, samtidig med kommune- og fylkestingsvalget.
  • Bydelsutvalget er bydelens øverste politiske ledelse og har ansvar for de desentraliserte kommunale oppgavene, slik som barnehager, helsestasjon, den kommunale delen av NAV osv. Bydelsutvalget vedtar budsjett og økonomiplan og fører tilsyn og kontroll med bydelsadministrasjonen og tjenestene som utføres der.
  • Årlig tildeler bystyret i Oslo bydelene et rammebudsjett (Bydel Nordre Akers budsjettramme er på ca. 2 mrd. kroner brutto). Bydelsutvalget kan gjøre sine prioriteringer når det gjelder innsatsen på de enkelte tjenesteområder, og er ansvarlig for at budsjettrammen holdes.
  • Bydelsutvalget nedsetter fagkomiteer som forbereder saker og innstiller overfor bydelsutvalget. Bydel Nordre Aker har komiteene Miljø, plan og samferdsel, Kultur og oppvekst, og Helse og sosial.
  • Bydelsutvalget i Nordre Aker består av følgende partier: Høyre (4 representanter), Arbeiderpartiet (3), MDG (3), SV (2), Venstre (1), Rødt (1) og Frp (representanten stiller nå som uavhengig) (1).
  • Leder: Bente M. Larsen (Ap). Nestleder: Aase Marie Olafsen (MDG).

Saker til behandling

På sakskartet til dette møtet står blant annet opprettelsen av Frivillighetsmidler psykisk helse. Bydelene er tildelt 0,5 millioner kroner hver i Oslo kommunes reviderte budsjett, og utlysningen i Nordre Aker er ventet å skje i september. Bydelsutvalget skal torsdag vedta kriteriene for tildeling av midler.

Bydelsutvalget skal også behandle planforslaget for Kjelsåsveien 161 (boligutvikling på tidligere Tandberg radiofabrikk), og planoppstart for boligutbygging i Frysjaveien 29. BU skal også vedta bydelens uttalelse til Skolebahovsplanen 2022-2031, og til revideringen av småhusplanen, som nå er i gang.

I tillegg står en rekke årsrapporter og statusrapporter på sakslista som orienteringssaker. Dette gjelder blant annet fra Sogn Frivilligsentral, om sykefravær, utvikling i økonomisk sosialhjelp og AML-brudd 1. halvår. Bydelsutvalget skal også avlegge høringsuttalelser om blant annet endringer i sosialtjenesteloven, barnehageloven og Storbergetutvalgets rapport om finansiering av private barnehager. Arbeidet med budsjettprosessen i bydelen for 2022 er også i gang.


Hele sakskartet kan du lese her.

Nye ansikter

Møtet 9. september blir det første møtet i bydelsutvalget etter at den nye bydelsdirektøren Rune Hallingstad, tiltrådte 2. august. Bli bedre kjent med ham her:

– Dette vil være det første møte for to nye medlemmer av bydelsutvalget og for bydelsdirektør Rune Hallingstad, så det blir ekstra stas å kunne møtes «live», sier Larsen.

Arbeiderpartiets Emil K. Mogstad og Rødts Petter Færevaag har begge flyttet fra bydelen, og erstattes i BU av henholdsvis Kai Erik Jensen og Tonje Wigelius Olsen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...