Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Klara Tellus – født på Grefsen

Barnebokforfattere og søsken fra venstre Monica og Frode Hall, med illustratør Linda Amundsen. Foto: LENE LINNERUD

– Vi syntes det var vanskelig å finne bøker som ikke var fantasy og «overnaturlig» for barn og ungdom, sier søskenparet Monica og Frode Hall. Så da satte de seg like godt ned og skrev en bok selv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2015 kl 09:59

GREFSEN: 19. november slippes Klara Tellus løs på Grefsen og ellers.

Skrik fra Gustloff er bok nummer én i en serie spenningsbøker for barn og ungdom, med historisk bakteppe.

Bøkene handler om Klara Tellus, som etter å ha løst et mysterie med bestevennen Johan blir rekruttert til Tellusprogrammet, et internasjonalt agentprogram for ungdom.

Underholdende og lærerike

– Vi ønsker jo at bøkene først og fremst skal være underholdende, men også at barna lærer noe underveis, forteller forfatterne – og søsknene – Monika og Frode Hall.

Alle bøkene i serien trykkes i Dyslexifont. En font som er lettere å lese for barn og voksne med dysleksi.

LES OGSÅ: «Våkn opp foreldre! Dette kan du mer enn godt nok»

«Innerst i det møkkete bagasjerommet lå en koffert de begge to dro kjensel på. «Vær så god, damene først», Johan vinket Klara elegant inn i bilen. Klara smilte og klatret inn. Hun åpnet høytidelig kofferten. Der lå det i all sin prakt, Munchs Skrik. Klara snudde seg rundt for å si noe til Johan, men ordene satte seg fast i halsen. Johan sto ikke alene.»

– Klara og Johan blir vitne til et tyveri når de er med klassen på Munchmuseet, og alene blir de nødt til å ta opp jakten på tyvene og maleriet. En ikke ufarlig jakt som fører dem tett innpå syndikatet Sorero Mortis, røper Monica fra boken.

Vi ønsker jo at bøkene først og fremst skal være underholdende, men også at barna lærer noe underveis

LES OGSÅ: Kommentaren som er lest av over 30.000: – Vær så snill! Senk farten til barna våre!

Wilhelm Gustloff

Hun fortsetter:

– På finurlig vis fører jakten også leserne tilbake til andre verdenskrig, og verdens største skipskatastrofe noensinne, som kostet tusenvis av uskyldige mennesker livet mot slutten av andre verdenskrig; senkningen av skipet Wilhelm Gustloff.

Søskenparet er begge fra Grefsen, og begynte «å skrive for moro skyld for egne barn».

– I tilleggg syntes vi det var vanskelig å finne bøker som ikke var fantasi og «overnaturlig» for barn- og ungdom, sier søskenparet.

At Tyskland og 2. verdenskrig ble tema i første bok kan ifølge forfatterne ha noe å gjøre med Frodes spesielle interesse for 2. verdenskrig, og at Monica har bodd i Tyskland.

LES OGSÅ:

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...