Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Klare for en «saklig» verdenspremiere på Blindern

Blindern vgs. sparker mot dømmende medier i sin nye revy.

Jakob Schram, Cecilie Voje Heieren, Syver Hagen Kennedy og Torjus Tenge. Foto: Foto: Fagerbergrevyen 2015

Det er to stolte revytradisjoner som smelter sammen på nye Blindern vgs. torsdag kveld, når den helt ferske FagerBergrevyen tar et oppgjør med medienes forhåndsdømming.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 14:11

BLINDERN/ULLEVÅL: Det er klart det måtte bli skolerevy da to gamle og ærverdige osloskoler, Fagerborg og Berg, smeltet sammen til nye Blindern videregående skole i fjor høst.

Rektor la kanskje lista da han på første skoledag fikk med lærerne i en ellevill dansoppvisning for de nye elevene? (Sjekk videoen i denne linken!)

- Mange var skeptiske

Fagerborgrevyen hadde premiere i 1922, mens Bergrevyen kom i 1980, i følge Wikipedia. I 2015 er det tidenes første FagerBergrevy som kan ønske publikum velkommen.

Kanskje du stusser over navnet. Men begrepet «Blindernrevyen» er allerede «tatt» av skolens nabo,  universitet.

- Vi syntes FagerBergrevyen var et morsomt navn, sier revysjef Torjus Tenge, tidligere Fagerborg-elev, om referansen til de historieske revyene.

- Det blir veldig spennende, og det har vært gøy å få være med å styre det. Mange var skeptiske i starten, da de to skolene og revytradisjonene ble slått sammen. Men nå er det ikke noe skille mellom «tidligere Fagerborg» og «tidligere Berg» lenger. Vi har klart å skape en ny gjeng med sterk tilknytning, sier Tenge.

Han gir revyarbeidet mye av æren for at de to elevgruppene så raskt har skapt en felles identitet på den nye skolen.

Media er skurken

«Saklig» er tittelen på tidendes første FagerBergrevy.

- Den handler om hvordan vi som bor i Norge er stolte av friheten og ytringsfriheten vår. Men egentlig er det ingen som tør å si hva de mener i frykt for å bli dømt, eller stempla, av mediene, forklarer revysjefen.

Oppsetningen er altså et stikk til mediene, innrømmer Tenge.

- Det er mediene som er skurken i revyen, ja, sier han.

Skiller seg ut med én historie

I følge revysjefen skiller FagerBergreyen 2015 seg fra årets øvrige skolerevyer, med en historie som er annerledes.

- I større grad enn revyene som har enkeltstående sketsjer, har vi en historie der vi følger det gode i kampen mot det onde. Våre karakterer er personer som tidligere er umyndiggjort av mediene; blant annet en som har blitt kalt rasist, en kvinnehater og en dyreverner. Alle fremstilt som stereotyper som er dømt av mediene, sier Tenge.

Tips Nordre Aker Budstikke!

Har et budskap

Han mener «Saklig» er en smart revy, med et budskap som er pakket inn i humor. Flere av årets skolerevyer tar et oppgjør med forhåndsdømming og forventningspress. Dette kan være starten på en trend der skolerevyene vil mer enn bare å underholde.

- Det er helt klart en endring, der temaene blir mer alvorlige, og det ligger et budskap bak. For oss er det ikke snakk om en politisk markering, men vi vil sette søkelyset på utfordringer i samfunnet.

Dagen før premieren kan Tenge fortelle om nerver både i staben og blant skuespillerne.

- Men det er jo helt naturlig og sånn det skal være. Vi gleder oss til å vise fram hva vi har laget, og føler virkelig at dette er vår revy.

FagerBergrevyen har premiere torsdag 8. januar på Blindern videregående skole, og spiller frem til 17. januar. Billettebestilling og tidspunkter finnes på revyens hjemmesider.

Les anmeldelse av Lambertseterrevyen «Stempla» hos Nordstrands Blad!

...OG SLIK GIKK DET: LES NORDRE AKER BUDSTIKKES ANMELDELSE AV FAGERBERGREVYEN!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I januar 2015 ble Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes nye, gratis nyhetsbrev! Leser du på mobil? Send en e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...